ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Πέτρα Ιορδανίας μνημείο

Ιορδανία: Ο βασιλιάς Αμπντάλα προειδοποιεί για κλιμάκωση στη Δυτική Όχθη

Ο βασιλιάς Αμπντάλα Β΄ της Ιορδανίας, από το Λονδίνο, καταγγέλλει τα νέα μέτρα του Ισραήλ για την έγγεια ιδιοκτησία στη Δυτική Όχθη, τονίζοντας πως οι κινήσεις αυτές θέτουν σε κίνδυνο την ηρεμία και εντείνουν τη σύγκρουση.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα Β΄ της Ιορδανίας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο, κατήγγειλε τη νέα δέσμη μέτρων της ισραηλινής κυβέρνησης για την έγγεια ιδιοκτησία, υπογραμμίζοντας ότι «απειλούν να επιδεινώσουν τη σύγκρουση» στη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο βασιλιάς τόνισε πως «οι παράνομες ενέργειες του Ισραήλ που αποσκοπούν να εδραιώσουν τους εποικισμούς και να επιβάλουν την κυριαρχία του στην παλαιστινιακή γη θέτουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες που αποσκοπούν στην αποκατάσταση της ηρεμίας και απειλούν να επιδεινώσουν τη σύγκρουση».

Η δήλωση αυτή ήρθε μία εβδομάδα μετά την έγκριση νομοθετικού κειμένου που διευκολύνει την αγορά γης από εποίκους. Παράλληλα, η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε να επισπεύσει τη διαδικασία καταγραφής έγγειας ιδιοκτησίας στη Δυτική Όχθη, περιοχή που τελεί υπό ισραηλινή κατοχή από το 1967.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κνεσέτ νύχτα Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ωφελούν οι κυρώσεις στους οικισμούς τη δεξιά προ των εκλογών;

Το Λονδίνο επέβαλε κυρώσεις στο εμπόριο με εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης, απόφαση που ίσως τελικά ευνοήσει τον Νετανιάχου ενόψει εκλογών, καθώς τον βοηθά να παρουσιαστεί ως υπερασπιστής του Ισραήλ διεθνώς.
Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Λυπηρά τα μέτρα του Ισραήλ κατά της Βρετανίας

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ Εντ Μίλιμπαντ χαρακτήρισε τα αντίποινα του Ισραήλ λυπηρά και επιβλαβή, ενώ το Ισραήλ προχώρησε σε κυρώσεις μόνο κατά της Βρετανίας, κλείνοντας το προξενείο στην Ιερουσαλήμ και απαγορεύοντας την είσοδο σε 12 αξιωματούχους.
Το κτίριο της Κνεσέτ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ κλείνει το βρετανικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ ως αντίποινα

Ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ ανακοίνωσε το κλείσιμο του βρετανικού προξενείου στην Ιερουσαλήμ, διακοπή βρετανικής εκπαίδευσης στην Παλαιστινιακή Αρχή και απαγόρευση εισόδου σε Βρετανούς αξιωματούχους, ως απάντηση στις κυρώσεις του Λονδίνου.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ κλείνει το βρετανικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ ως αντίποινα

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ Γκίντεον Σάαρ ανακοίνωσε το κλείσιμο του βρετανικού προξενείου στην Ιερουσαλήμ και σειρά μέτρων κατά του ΗΒ ως αντίποινα για τις κυρώσεις σε ισραηλινούς οικισμούς, συμπεριλαμβανομένης απαγόρευσης εισόδου για 12 Βρετανούς.
Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Κατηγορίες κατά Ισραήλ για «εθνοκάθαρση» στη Δυτική Όχθη

Ο Εντ Μίλιμπαντ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι αδιαφορεί για εθνοκάθαρση από εποίκους στη Δυτική Όχθη και ανακοίνωσε βρετανική απαγόρευση εισαγωγών προϊόντων από παράνομους οικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
Σημαίες ΕΕ και Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Προειδοποίηση Χέρτζογκ σε Λονδίνο για κυρώσεις στη Δ. Όχθη

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, προειδοποίησε ότι η Βρετανία θα βρεθεί «στη λάθος πλευρά της ιστορίας» αν επιβάλει κυρώσεις στους εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη, λίγες ώρες πριν τις σχετικές ανακοινώσεις από το Λονδίνο.