ΓΔ: 2467.5 0.74% Τζίρος: 239.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ένοπλες ομάδες στη Συρία
Μαχητές σε οχήματα με σημαίες κινούνται σε δρόμο της Συρίας.

Η Συρία ανέκτησε τη στρατιωτική βάση Σαντάντι με αμερικανική συνδρομή

Ο συριακός στρατός κατέλαβε τη βάση Σαντάντι στη βορειοανατολική Συρία, σε συντονισμό με τις ΗΠΑ, μετά την αποχώρησή τους από την Αλ Τανφ και συμφωνία για ενσωμάτωση των Κούρδων μαχητών στις κρατικές δομές.

Ο στρατός της Συρίας ανακοίνωσε την κατάληψη της στρατιωτικής βάσης Σαντάντι στα βορειοανατολικά της χώρας, έπειτα από συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας.

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη στρατηγικής σημασίας βάση Αλ Τανφ. Η αποχώρηση πραγματοποιήθηκε μετά την επίτευξη συμφωνίας, με τη διαμεσολάβηση της Ουάσινγκτον, για την ενσωμάτωση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων υπό κουρδική ηγεσία στις κεντρικές δομές του συριακού κράτους.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή Τουρκίας Άγκυρα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα καταδικάζει τις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Συρία

Η Τουρκία καταδίκασε έντονα τις ισραηλινές επιθέσεις στη νότια Συρία, κάνοντας λόγο για παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας και του διεθνούς δικαίου, και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση για τον τερματισμό τους.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε η δίκη μέλους της οικογένειας Άσαντ για εγκλήματα πολέμου στη Συρία

Ξεκίνησε στη Δαμασκό η δίκη του Ουάσιμ αλ Άσαντ, ξαδέλφου του Μπασάρ αλ Άσαντ, με βαριές κατηγορίες. Πρόκειται για την πρώτη υπόθεση κατά μέλους της οικογένειας Άσαντ μετά την πτώση του καθεστώτος.
Σημαία της Συρίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΗΕ: Κρίσιμη η πολιτική μετάβαση και ανεπαρκής η βοήθεια στη Συρία

Ο Κλαούντιο Κορντόνε τόνισε στο Συμβούλιο Ασφαλείας πως η πολιτική μετάβαση στη Συρία είναι εύθραυστη. Υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης θεσμών, εκπροσώπησης γυναικών και λογοδοσίας για εγκλήματα, πέρα από το καθεστώς Άσαντ.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος της Συρίας διαψεύδει πρόθεση επέμβασης στον Λίβανο

Ο σύρος πρόεδρος Άχμαντ ας Σάρα αρνήθηκε ότι η χώρα του σχεδιάζει στρατιωτική επέμβαση στον Λίβανο, τονίζοντας ότι η Δαμασκός επιδιώκει μόνο οικονομικές σχέσεις. Την ίδια ώρα ο Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκής της Συρίας.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ελεύθερη η Γερμανίδα δημοσιογράφος που συνελήφθη στη Ράκα

Η Γερμανίδα δημοσιογράφος Έβα Μαρία Μίχελμαν, που είχε εξαφανιστεί τον Ιανουάριο στη Συρία και συνελήφθη από τις συριακές αρχές, αφέθηκε ελεύθερη και επέστρεψε σήμερα στη Γερμανία, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ: Μίλησα με τον Σύρο ηγέτη για τη Χεζμπολάχ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως συζήτησε με τον πρόεδρο της Συρίας για την καταπολέμηση της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ενώ άσκησε κριτική στο Ισραήλ για τις απώλειες αμάχων και επαίνεσε τον Σύρο ηγέτη Άχμεντ αλ Σάρα.