ΓΔ: 2484.69 0.38% Τζίρος: 304.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια επίσημης ομιλίας με φόντο την ουκρανική σημαία.

Ζελένσκι: Η Ρωσία αλλάζει διαπραγματευτή για να καθυστερήσει αποφάσεις

Ο Ζελένσκι εξέφρασε έκπληξη για την αλλαγή επικεφαλής στις ρωσικές διαπραγματεύσεις, εκτιμώντας πως στόχος είναι η καθυστέρηση των αποφάσεων, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για ξένα στρατεύματα και μακροχρόνιες εγγυήσεις ασφάλειας στη χώρα του.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την έκπληξή του για την απόφαση της Ρωσίας να αντικαταστήσει τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής της ομάδας στις ειρηνευτικές συνομιλίες που θα διεξαχθούν στη Γενεύη την ερχόμενη εβδομάδα. Όπως υποστήριξε, η κίνηση αυτή φαίνεται να στοχεύει στην αναβολή οποιασδήποτε ουσιαστικής απόφασης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο Ζελένσκι τόνισε ότι μετά την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας θα είναι αναγκαία η παρουσία ξένων στρατευμάτων στην Ουκρανία, προκειμένου να αποτραπεί κάθε μελλοντική επιθετικότητα από τη Ρωσία.

Παράλληλα, ανέφερε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προτείνει μια εγγύηση ασφάλειας διάρκειας 15 ετών μετά το τέλος του πολέμου, ωστόσο η ουκρανική πλευρά επιδιώκει μια πιο μακροπρόθεσμη συμφωνία, διάρκειας 20 ετών ή και περισσότερο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ρωσία χάνει περισσότερους στρατιώτες στον πόλεμο της Ουκρανίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η Ρωσία έχει μεγαλύτερες απώλειες στρατιωτών από την Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς την ως επιτιθέμενη στη σύγκρουση, σε δηλώσεις του στη σύνοδο της G7 στη Γαλλία.
Γέφυρα Κερτς Ουκρανία Ρωσία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία στοχεύει στην απομόνωση της Κριμαίας με επιθέσεις drone

Ο Ουκρανός Υπ. Άμυνας, Μιχαήλο Φιόντοροφ, τόνισε πως στόχος είναι η απομόνωση της Κριμαίας μέσω επιθέσεων drones σε ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού, κάνοντας λόγο για "παράθυρο ευκαιρίας" και δύσκολες ώρες για τους Ρώσους.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Αναγκαία η δυναμική επανενεργοποίηση της G7 για πίεση στη Μόσχα

Ο Μακρόν τόνισε τη σημασία της επανακινητοποίησης της G7 για την ενίσχυση της πίεσης και των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, επισημαίνοντας τη σαφή σύγκλιση απόψεων και τα ξεκάθαρα συμπεράσματα για την Ουκρανία στη φετινή Σύνοδο.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Είχα εποικοδομητικές συνομιλίες με Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Τραμπ δήλωσε ότι είχε καλές συνομιλίες με Πούτιν και Ζελένσκι στη σύνοδο της G7 στη Γαλλία, αποφεύγοντας να πει αν θεωρεί τον Πούτιν υπεύθυνο για τη σύγκρουση, ενώ σημείωσε ότι προσπαθεί να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος.