ΓΔ: 2138.09 -2.08% Τζίρος: 155.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:18:42
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σημαίες κρατών μελών της ΕΕ στην είσοδο ευρωπαϊκού κτιρίου στις Βρυξέλλες.

Αξιόπιστες θεωρούν παρατηρητές της ΕΕ τις εκλογές στο Μπαγκλαντές

Οι βουλευτικές εκλογές στο Μπανγκλαντές, όπου επικράτησε το Εθνικιστικό Κόμμα (BNP) του Ταρίκ Ραχμάν, κρίθηκαν αξιόπιστες και σωστά οργανωμένες από την ΕΕ, που τονίζει τη σημασία τους για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στη χώρα.

Οι βουλευτικές εκλογές στο Μπανγκλαντές, που διεξήχθησαν την Πέμπτη και ανέδειξαν νικητή το Εθνικιστικό Κόμμα του Μπανγκλαντές (BNP) υπό τον Ταρίκ Ραχμάν, κρίθηκαν «αξιόπιστες» από την αποστολή παρατηρητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με δηλώσεις του λετονού επικεφαλής της αποστολής.

Ο Ίβαρς Ίγιαμπς σημείωσε ότι οι εκλογές του 2026 πραγματοποιήθηκαν με επαρκή «ικανότητα» από πλευράς των εκλογικών αρχών, γεγονός που, όπως είπε, «αποτελεί σημείο καμπής» για τη χώρα. Τόνισε ότι η διαδικασία αυτή ανοίγει τον δρόμο για την ανάδειξη «δημοκρατικής κυβέρνησης» και την αποκατάσταση «του κράτους δικαίου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρανικό σούπερ τάνκερ διέπλευσε το Χορμούζ με προορισμό την Κίνα

Ένα ακόμη τάνκερ με 2 εκατ. βαρέλια ιρανικού πετρελαίου πέρασε το Στενό του Χορμούζ με προορισμό την Ασία, ανεβάζοντας σε τουλάχιστον πέντε τα πλοία από το Φεβρουάριο. Το Ιράν συνεχίζει τις εξαγωγές παρά τις διεθνείς κυρώσεις.
Πετρέλαιο και χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

Έκτακτα μέτρα σε Ασία για μείωση επιπτώσεων ακρίβειας ενέργειας λόγω πολέμου

Πολλές χώρες στην Ασία λαμβάνουν μέτρα για να μετριάσουν τις οικονομικές επιπτώσεις από την αύξηση των τιμών ενέργειας λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, όπως τηλεργασία και πλαφόν στις τιμές καυσίμων.
Πετρέλαιο και χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

Τα μέτρα κρατών για συγκράτηση τιμών καυσίμων λόγω πετρελαίου

Καθώς οι τιμές ενέργειας αυξάνονται, χώρες της Ασίας και της Ευρώπης λαμβάνουν μέτρα όπως πλαφόν στις τιμές και αποδέσμευση αποθεμάτων. Κροατία και Ουγγαρία εφαρμόζουν πλαφόν στη βενζίνη και το ντίζελ για να περιορίσουν τις επιπτώσεις.
Τιμή πετρελαίου διακύμανση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος στο πετρέλαιο πάνω από $110, βουτιά 6% σε Τόκιο-Σεούλ

Το πετρέλαιο ξεπέρασε τα 100 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Ιούλιο 2022, με άνοδο ως και 18%. Η ένταση στη Μέση Ανατολή πυροδότησε πανικό στις αγορές, ενώ τα χρηματιστήρια Τόκιο και Σεούλ σημείωσαν πτώση 6%.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Το κοινοβούλιο παρουσίασε τους νέους οικονομικούς και πολιτικούς στόχους

Στο Πεκίνο, ο Σι Τζινπίνγκ παρουσίασε τον νέο οδικό χάρτη της Κίνας για το μέλλον, δίνοντας έμφαση στην τεχνολογική ανάπτυξη και την ενίσχυση της οικονομίας, εν μέσω αυξημένου ανταγωνισμού με τις ΗΠΑ και γεωπολιτικών εντάσεων.
Πολεμικά πλοία ασκήσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα εντάσσεται στη Συμφωνία κατά της πειρατείας στην Ασία

Η έξαρση της πειρατείας στη Νοτιοανατολική Ασία ανησυχεί τη ναυτιλιακή κοινότητα, προκαλώντας σοβαρές επιπτώσεις σε πληρώματα και οικονομία. Για τον λόγο αυτό, κατατέθηκε στη Βουλή προς κύρωση η σχετική περιφερειακή συμφωνία.