ΓΔ: 2484.69 0.38% Τζίρος: 304.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας

Η Ρωσία ίσως να μην επιδιώξει ποτέ ειρήνη στην Ουκρανία, λέει ο Γουίτακερ

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ δήλωσε πως η Ρωσία ίσως να μην είναι ποτέ διατεθειμένη να συνάψει ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία, ενώ υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι για μια δίκαιη συμφωνία υπό τις παρούσες συνθήκες.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο NATO εκτίμησε ότι η Ρωσία ενδέχεται να μην είναι «ποτέ» πρόθυμη να συνάψει συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, που ξεκίνησε το Κρεμλίνο πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια.

«Νομίζω ότι οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι να συνάψουν τώρα λογική συμφωνία, κάτι που θα ήταν δίκαιο λαμβανομένων υπόψη των περιστάσεων», ανέφερε ο αμερικανός πρεσβευτής Μάθιου Γουίτακερ κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Ο Γουίτακερ πρόσθεσε πως «όμως απλούστατα δεν έχω πειστεί ότι οι Ρώσοι είναι έτοιμοι να κλείσουν συμφωνία, ότι θα είναι κάποια μέρα».

Η τοποθέτηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με το μήνυμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε παροτρύνει τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να κινηθεί γρήγορα προς μια συμφωνία με τη Μόσχα.

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος προειδοποίησε τον Ζελένσκι να μη «χάσει τη σπουδαία ευκαιρία» που παρουσιάζεται, ενόψει του επόμενου κύκλου διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα των ΗΠΑ στη Γενεύη, την ερχόμενη Τρίτη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Είχα εποικοδομητικές συνομιλίες με Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Τραμπ δήλωσε ότι είχε καλές συνομιλίες με Πούτιν και Ζελένσκι στη σύνοδο της G7 στη Γαλλία, αποφεύγοντας να πει αν θεωρεί τον Πούτιν υπεύθυνο για τη σύγκρουση, ενώ σημείωσε ότι προσπαθεί να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ρωσία πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία με την Ουκρανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στη σύνοδο της G7 πως η Ρωσία πρέπει να συμφωνήσει με την Ουκρανία και θα κάνει τα πάντα για να το πετύχει. Ανέφερε επίσης τις μεγάλες απώλειες και των δύο πλευρών από την έναρξη της σύγκρουσης.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ρωσία πρέπει να συμφωνήσει για Ουκρανία - Κριτική σε Νετανιάχου

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στη σύνοδο G7 ότι η Ρωσία πρέπει να συμφωνήσει με την Ουκρανία λόγω των τεράστιων απωλειών και πως είχε θετική συνάντηση με τον Ζελένσκι, τον οποίο θα ξαναδεί αργότερα μέσα στην ημέρα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Πρόταση συνάντησης με Πούτιν στις ΗΠΑ για τον πόλεμο

Ο Ζελένσκι πρότεινε στον Τραμπ να συναντηθεί με τον Πούτιν στις ΗΠΑ, τονίζοντας πως πρόκειται για μορφή που ο Πούτιν δύσκολα θα απέρριπτε. Εάν η Ρωσία αρνηθεί, τόνισε ότι θα χρειαστεί επιπλέον πίεση.
Κάγια Κάλας πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κάγια Κάλας: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία, στήριξη σε Ουκρανία και Μολδαβία

Η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή είναι σημαντική πρόοδος, ανέφερε η Κ. Κάλας, σημειώνοντας πως θα υπάρξουν περαιτέρω δύσκολες διαπραγματεύσεις και τονίζοντας τον ρόλο της ΕΕ στη διαδικασία.