ΓΔ: 2643.62 1.28% Τζίρος: 333.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Νετανιάχου και Τραμπ
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ έξω από τον Λευκό Οίκο, σε επίσημη συνάντηση.

Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο για συνάντηση με Τραμπ χωρίς δημοσιογράφους

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου, επισκέφθηκε διακριτικά τον Λευκό Οίκο για τη συνάντησή του με τον Ντ. Τραμπ, όπου αναμένεται να συζητήσουν την πίεση στο Ιράν. Προηγήθηκε συνάντηση με τον Μ. Ρούμπιο για το "Συμβούλιο Ειρήνης".

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έφτασε «διακριτικά» λίγο πριν από τις 18.00 (ώρα Ελλάδας) στον Λευκό Οίκο, για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, την έβδομη μέσα σε έναν χρόνο.

Η συνάντηση πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, με τον Νετανιάχου να επιδιώκει, σύμφωνα με πληροφορίες, να πείσει τον Τραμπ να ασκήσει τη μέγιστη δυνατή πίεση στο Ιράν, ώστε η Τεχεράνη να σταματήσει το βαλλιστικό και το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο, επισφραγίζοντας τη συμμετοχή του Ισραήλ στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ.

Πριν από την αναχώρησή του από το Ισραήλ, ο Νετανιάχου είχε δηλώσει ότι στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ιράν πρέπει να συμπεριληφθεί το θέμα του τερματισμού του προγράμματος ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων και η διακοπή της στήριξης της Τεχεράνης σε περιφερειακές οργανώσεις όπως η Χεζμπολάχ και οι Χούθι.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η στρατιωτική δράση αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για την οριστική επίλυση του ζητήματος του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

Το βράδυ της Τρίτης, στην Ουάσινγκτον, ο Νετανιάχου συναντήθηκε με τον απεσταλμένο του Τραμπ Στιβ Γουίτκοφ και τον γαμπρό του, Τζάρεντ Κούσνερ, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων με το Ιράν που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Fox Business, o Τραμπ ανέφερε ότι «θα προτιμούσε να κάνει μια συμφωνία» με το Ιράν, υπογραμμίζοντας πως «οι Ιρανοί θα ήταν ηλίθιοι» αν απέρριπταν την πρότασή του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ προβλέπει σαρωτική νίκη Νετανιάχου στις εκλογές Ισραήλ

Ο Τραμπ προέβλεψε «σαρωτική νίκη» για τον Νετανιάχου στις εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, σε τηλεφωνική συνομιλία που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δημοσιοποίησε με βίντεο, εκφράζοντας την υποστήριξή του.
Ντόναλντ Τραμπ χειρονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Απόλυτη στήριξη στον Νετανιάχου για τις εκλογές στο Ισραήλ

Ο Τραμπ εξέφρασε «απόλυτη και πλήρη στήριξη» στον Νετανιάχου ενόψει των ισραηλινών εκλογών, χαρακτηρίζοντάς τον σπουδαίο ηγέτη και σημαντικό εταίρο κατά του Ιράν, τονίζοντας πως εάν το Ιράν δεν αλλάξει στάση, οι ΗΠΑ θα δράσουν δυναμικά.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

BBC: Ο Τραμπ κατηγορείται για καθυστέρηση σε συκοφαντική αγωγή

Το BBC κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για διαρκείς καθυστερήσεις στη διαδικασία αγωγής δυσφήμισης, με αίτημα αποζημίωσης 10 δισ. δολαρίων. Η δίκη ορίζεται για Φεβρουάριο, ενώ η κατάθεσή του μετατίθεται συνεχώς.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Υποψίες για Ιράν στην υπόθεση Flydubai, απειλεί με σφοδρά πλήγματα

Ο Τραμπ απείλησε με ισχυρά αντίποινα αν αποδειχθεί εμπλοκή της Τεχεράνης σε επίθεση σε πτήση Flydubai, ενώ το Ισραήλ αναφέρθηκε στην ισλαμιστική κατήχηση του υπόπτου. Τα κίνητρα του φερόμενου δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ανοικτή επιστολή Φρουρών Επανάστασης προς ψηφοφόρους στις ΗΠΑ

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν καλούν τους Αμερικανούς ψηφοφόρους να απορρίψουν τις πολιτικές Τραμπ και να δεχτούν ειρηνική συνύπαρξη, σύμφωνα με ανοιχτή επιστολή που επικρίνει τη στήριξη σε Ισραήλ και πολέμους.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τα αμερικανικά δίκτυα επαναφέρουν τη δημοσιογραφική κάλυψη Τραμπ

Τα μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα θα καλύψουν ξανά τις εκδηλώσεις του Τραμπ, μετά την επαναφορά της πρόσβασής τους στον Λευκό Οίκο, όπως ανέφερε ρεπόρτερ του CNN, ενώ συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη για τα ΜΜΕ.