ΓΔ: 2345.71 0.02% Τζίρος: 324.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αστυνομική ταινία νύχτας
Φώτο: Shutterstock

Βραζιλία: 3 συλλήψεις σε επιχείρηση κατά δικτύων σεξουαλικής κακοποίησης

Τρεις συλλήψεις έγιναν στη Βραζιλία σε μεγάλη επιχείρηση κατά διεθνών δικτύων που διακινούσαν βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών υπό νάρκωση. Η έρευνα, με Europol, αφορά 20 χώρες. Έγιναν 7 έφοδοι σε 5 πολιτείες και κατασχέθηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός.

Τρεις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Βραζιλία στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης κατά διεθνών δικτύων που διακινούσαν βίντεο με βιασμούς γυναικών, πιθανότατα ναρκωμένων, τα οποία φέρονται να είχαν τραβήξει οικεία τους πρόσωπα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση αποτελεί συνέχεια έρευνας που ξεκίνησε το προηγούμενο έτος, με τη συνεργασία της Europol, και αφορά «20 χώρες», χωρίς να κατονομάζονται.

Όπως επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, η έρευνα στοχεύει σε «διακρατικά δίκτυα που μεταδίδουν και ανταλλάσσουν βίντεο με σεξουαλικές κακοποιήσεις σε βάρος γυναικών υπό νάρκωση».

Αστυνομική πηγή ανέφερε στο AFP ότι «σε πολλές περιπτώσεις, οι δράστες διατηρούσαν σχέση εμπιστοσύνης με τα θύματα, είτε προσωπική, οικογενειακή είτε οικειότητας».

Μέθοδος δράσης και εύρος της έρευνας

Η υπόθεση παρουσιάζει ομοιότητες με το μαρτύριο της Ζιζέλ Πελικό, της Γαλλίδας που για δέκα χρόνια νάρκωνε με αγχολυτικά ο σύζυγός της, πριν τη βιάσει ο ίδιος και δεκάδες άνδρες τους οποίους στρατολογούσε μέσω διαδικτύου.

«Οι γυναίκες, που βρίσκονταν υπό την επήρεια ηρεμιστικών, δεν είχαν σε γενικές γραμμές επίγνωση των κακοποιήσεων και δεν θυμόντουσαν τίποτα στη συνέχεια», σημείωσε η ίδια πηγή, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των θυμάτων στη Βραζιλία.

Η έρευνα αφορά «εγκλήματα βιασμού εναντίον ευάλωτων ατόμων και προβολή σκηνών βιασμού», σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία.

Κατασχέσεις και ύποπτοι

Πέραν των τριών συλλήψεων, πραγματοποιήθηκαν επτά εφόδοι σε πέντε πολιτείες της Βραζιλίας, μεταξύ των οποίων και στο Σάο Πάολο. Οι πράκτορες κατέσχεσαν «ηλεκτρονικό εξοπλισμό, μέσα αποθήκευσης, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και άλλα υλικά που πιθανόν συνδέονται με εγκληματικές δραστηριότητες».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία, επτά Βραζιλιάνοι πολίτες θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στα συγκεκριμένα δίκτυα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χειροπέδες σε άνδρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσολόγγι: Σύλληψη 44χρονου για τη δολοφονία 50χρονου στο Λιθοβούνι

Συνελήφθη 44χρονος στη Λιθοβούνι Μακρυνείας, Αιτωλοακαρνανίας, καθώς πυροβόλησε και σκότωσε έναν 50χρονο μέσα στο αυτοκίνητό του με κυνηγετική καραμπίνα το πρωί, σύμφωνα με την αστυνομία.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο ατόμων για παραβίαση προσωπικών δεδομένων με κάμερες

Αστυνομικοί στον Θερμαϊκό Θεσσαλονίκης συνέλαβαν άνδρα 55 ετών και γυναίκα 51 ετών, μετά από καταγγελία 35χρονης ότι κάμερες στο σπίτι τους κατέγραφαν ιδιωτικό χώρο και κοινόχρηστο σημείο.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αχαρνές: Σύλληψη τριών 15χρονων για ληστεία σε βάρος 59χρονης γυναίκας

Συνελήφθησαν τρεις 15χρονοι στις Αχαρνές για ληστεία σε βάρος 59χρονης, την οποία έριξαν στο δρόμο για να της πάρουν την τσάντα. Οι ανήλικοι εντοπίστηκαν από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ενώ αναζητείται ακόμα ένα άτομο.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 60χρονου για τον φόνο της μητέρας του το 2022 στο Κολωνάκι

Συνελήφθη 60χρονος στο Κολωνάκι με ένταλμα για τη δολοφονία της μητέρας του το 2022. Κατηγορείται ότι της έδωσε θανατηφόρα ηρεμιστικά και έβαλε φωτιά για να καλύψει τα ίχνη του. Η 87χρονη είχε βρεθεί απανθρακωμένη.