ΓΔ: 2328.46 -1.43% Τζίρος: 405.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μαρία Κορίνα Ματσάδο συγκέντρωση
Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο και υποστηρικτές κρατούν σημαία σε συγκέντρωση.

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο επιμένει να επιστρέψει Βενεζουέλα παρά τη σύλληψη συνεργάτη

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο δηλώνει αμετακίνητη στην απόφασή της να επιστρέψει στη Βενεζουέλα, παρά τη σύλληψη συνεργάτη της στο Καράκας. Υπογραμμίζει πως πρώτα πρέπει να τακτοποιήσει κάποιες υποχρεώσεις πριν επιστρέψει.

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο, ηγετική μορφή της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, δήλωσε αποφασισμένη να επιστρέψει στην πατρίδα της, παρά τις πρόσφατες εξελίξεις. Σύμφωνα με δηλώσεις της, η σύλληψη ενός εκ των συνεργατών της στο Καράκας – λίγες ώρες μετά την αποφυλάκισή του – «δεν έχει επηρεάσει» την απόφασή της να επιστρέψει στη χώρα.

«Δεν επηρεάζει διόλου την επιστροφή μου. Αντιθέτως…», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης, αναφερόμενη στη σύλληψη του αντιφρονούντα Χουάν Πάμπλο Γουανίπα τη Δευτέρα, περίπου 12 ώρες μετά την αποφυλάκισή του.

Η Ματσάδο επισήμανε ότι έχει ορισμένες υποχρεώσεις να τακτοποιήσει προτού επιστρέψει, προσθέτοντας: «Μόλις επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, θα επιστρέψω στη Βενεζουέλα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κατάληψη δεξαμενόπλοιου με πετρέλαιο στον Ινδικό, λέει το Πεντάγωνο

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο με 700.000 βαρέλια πετρελαίου στον Ινδικό Ωκεανό, παρακάμπτοντας το εμπάργκο Τραμπ σε πλοία προς ή από Βενεζουέλα, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο. Προορισμός του ήταν η Κίνα.
Σημαίες ΗΠΑ και Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Καταγγελία για «ασφυξία» στην Κούβα μετά την έλλειψη κηροζίνης

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «ασφυξιογόνες μεθόδους» που οδήγησαν την Κούβα σε ενεργειακή κρίση και έλλειψη κηροζίνης, ενώ η Ρωσία δηλώνει πρόθυμη να βοηθήσει και βρίσκεται σε επαφές με την κουβανική κυβέρνηση.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Πλοίο με σύνδεση Κούβα φόρτωσε βενζίνη στη χώρα

Δεξαμενόπλοιο φόρτωσε 150.000 βαρέλια βενζίνης στη Βενεζουέλα με πιθανή κατεύθυνση την Κούβα, αναμένοντας έγκριση από τις ΗΠΑ λόγω της στρατιωτικής τους παρουσίας στην Καραϊβική. Η Κούβα αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις καυσίμων.
Βενεζουέλα στρατιώτης πλήθος
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: 17 ακόμη πολιτικοί κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν, λέει ΜΚΟ

Δεκαεπτά πολιτικοί κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν στη Βενεζουέλα, μετά από πίεση των ΗΠΑ και κυβερνητικές υποσχέσεις. Από τις 8 Ιανουαρίου έχουν ελευθερωθεί συνολικά 367 άτομα, ενώ πάνω από 600 παραμένουν κρατούμενοι.
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Η Αμερικανίδα επιτετραμμένη συζήτησε τη μετάβαση με Ροδρίγκες

Η νέα επικεφαλής των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, Λόρα Ντόγκου, συναντήθηκε με την προσωρινή πρόεδρο Ντέλσι Ροδρίγκες και συζήτησαν τη μετάβαση εξουσίας. Η Ροδρίγκες διόρισε τον Φέλιξ Πλασένσια ως νέο επικεφαλής στη διπλωματική αποστολή.