ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
Πυροσβέστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτήριο στο Κίεβο μετά από επίθεση.

Τέσσερις νεκροί από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην Ουκρανία τη νύχτα

Ρωσικές επιδρομές τη νύχτα στην Ουκρανία άφησαν τουλάχιστον 4 νεκρούς, μεταξύ τους παιδί 10 ετών. Πλήγματα σε Οδησσό, Χάρκοβο και Τσερνίχιβ, με 11 πυραύλους και 149 drones.

Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη διάρκεια της νύχτας προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, ανάμεσά τους και ενός παιδιού 10 ετών, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Στην Οδησσό, στη νότια Ουκρανία, που αποτέλεσε στόχο επίθεσης με drones, δημοσιογράφοι του AFP κατέγραψαν διασώστες να επιχειρούν καρδιακές μαλάξεις σε ένα από τα θύματα, μπροστά σε φλεγόμενα και κατεστραμμένα κτίρια, υπό το φως ηλεκτρικών λαμπτήρων.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε 11 βαλλιστικούς πυραύλους και 149 drones –ανάμεσά τους και Shahed ιρανικής κατασκευής– από το βράδυ της Κυριακής έως τα ξημερώματα της Δευτέρας. Η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε περισσότερα από 100 drones και αρκετούς πυραύλους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Ρωσία συνεχίζει τις φονικές επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις υπό τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Πολιτειών για τον τερματισμό του πολέμου.

Απώλειες σε Οδησσό, Χάρκοβο και Τσερνίχιβ

Στην Οδησσό, ένας 35χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του και δύο ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους μία 19χρονη γυναίκα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Στην επαρχία του Χαρκόβου, η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ανακοίνωσε ότι εντόπισε τα πτώματα μιας γυναίκας και του 10χρονου γιου της, μετά την καταστροφή του σπιτιού τους από επίθεση με drone.

Στην πόλη Νόβγκοροντ-Σιβέρσκι, στην επαρχία Τσερνίχιβ, ένας άνδρας 71 ετών σκοτώθηκε από ρωσικά drones ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι του, όπως ανέφεραν οι αρχές.

Ενεργειακές υποδομές και διπλωματικές πρωτοβουλίες

Η Μόσχα έχει εντείνει τους τελευταίους μήνες τα μαζικά πλήγματα εναντίον ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, την ύδρευση και τη θέρμανση, εν μέσω του πιο ψυχρού χειμώνα από την έναρξη του πολέμου.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό των εχθροπραξιών, υπό την προτροπή της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς ωστόσο να έχουν επιτευχθεί απτά αποτελέσματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Εννέα νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία και έναν σε ουκρανική σε Ρωσία

Τουλάχιστον εννέα νεκροί, ανάμεσά τους έξι στη Ζαπορίζια, ήταν ο απολογισμός των νυχτερινών ρωσικών πληγμάτων στην Ουκρανία. Μεταξύ των τραυματιών, 19 βρίσκονται στη Ζαπορίζια. Οι επιθέσεις προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια και αποθήκες.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε νεκροί στο Χάρκιβ και 12 στο Ταταρστάν σε επιθέσεις Ρωσίας-Ουκρανίας

Πέντε νεκροί σε ρωσική επίθεση σε χωριό της περιοχής Χάρκιβ, σύμφωνα με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα. Δώδεκα σκοτώθηκαν και 39 τραυματίστηκαν σε ουκρανική επίθεση με drones στο Ταταρστάν της Ρωσίας.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: 456 drones καταρρίφθηκαν τη νύχτα, νεκροί σε δύο περιφέρειες

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 456 ουκρανικά drones σε νυχτερινές επιθέσεις που στόχευσαν 15 περιφέρειες και την Κριμαία, με νεκρούς να αναφέρονται σε δύο περιοχές, ενώ πλήγματα δέχτηκε και η Νιζνεκάμσκ στο Ταταρστάν.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε νεκροί από ανταλλαγές πυρών σε Ουκρανία και Ρωσία

Ρωσικά χτυπήματα σκότωσαν δύο και τραυμάτισαν δεκάδες σε ουκρανικές περιοχές, ενώ ουκρανικό drone προκάλεσε τρεις θανάτους στη ρωσική Μπέλγκοροντ. Στο Χάρκοβο, drone κατέστρεψε κτίριο κατοικιών, με 23 τραυματίες.
Κατεστραμμένη πόλη Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί, μεταξύ τους παιδί, από ρωσική επίθεση στο Κίεβο

Τουλάχιστον τρεις νεκροί και επτά τραυματίες, ανάμεσά τους ένα παιδί, από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο και την περιφέρειά του. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής, προκαλώντας αεροπορικό συναγερμό.