Κοινότητα στη νότια Πορτογαλία, που επλήγη έντονα από τις πλημμύρες της καταιγίδας Λεονάρντο στην Ιβηρική Χερσόνησο, ανακοίνωσε πως προτίθεται να αναβάλει κατά μία εβδομάδα τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Ο δεύτερος γύρος είχε προγραμματιστεί για αυτήν την Κυριακή, σύμφωνα με δήλωση της δημάρχου Κλαρίς Κάμπος στο πρακτορείο Lusa.
Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή το πρωί, ο απερχόμενος πρόεδρος Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών. Τόνισε πως η σχετική απόφαση ανήκει στις δημοτικές αρχές και όχι στην κυβέρνηση ή σε άλλη εθνική αρχή.
Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών αναμετρώνται ο μετριοπαθής σοσιαλιστής υποψήφιος Αντόνιο Ζοζέ Σεγκούρο και ο αρχηγός της πορτογαλικής ακροδεξιάς Αντρέ Βεντούρα, οι οποίοι εξασφάλισαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα στον πρώτο γύρο της 18ης Ιανουαρίου.