ΓΔ: 2123.26 -0.33% Τζίρος: 81.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:53:41
Ματέο Πιαντεντόζι ομιλία
Φώτο: Shutterstock

Πιαντεντόζι: Νέα αυστηρότερα μέτρα δημόσιας τάξης μετά τα επεισόδια στο Τορίνο

Ο υπ. Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι είπε ότι αυξάνεται η ένταση και οι επιθέσεις κατά αστυνομικών, μετά τα επεισόδια στο Τορίνο. Η κυβέρνηση Μελόνι ετοιμάζει αυστηρότερα μέτρα: απαγόρευση μαχαιριών στα σχολεία και προληπτικές προσαγωγές.

Στρατηγική για την ενίσχυση της δημόσιας τάξης και την αντιμετώπιση της αυξανόμενης έντασης μεταξύ αναρχικών και ανταγωνιστικών ομάδων εφαρμόζει η ιταλική κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι.

 Ο υπουργός αναφέρθηκε στα πρόσφατα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο Τορίνο, τονίζοντας ότι επιχειρείται να αυξηθεί το επίπεδο της σύγκρουσης με τους δημοκρατικούς θεσμούς μέσω βίας και επεισοδίων.

Όπως επεσήμανε ο Πιαντεντόζι, παρατηρείται πιθανή αύξηση της έντασης, η οποία σε ορισμένα χαρακτηριστικά θυμίζει δυναμικές τρομοκρατικής και φασιστικής βίας που έχουν καταγραφεί σε παλαιότερες ιστορικές φάσεις της Ιταλίας.

Ο Ιταλός υπουργός υπογράμμισε ότι με τη σημερινή κυβέρνηση οι διαδηλώσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά, τόσο σε αριθμό όσο και σε συμμετοχή, γεγονός που αποδίδεται και στη δύσκολη διεθνή συγκυρία.

Ειδικότερα, ο Πιαντεντόζι σημείωσε ότι η αυξανόμενη τάση επιθέσεων κατά αστυνομικών και βανδαλισμού των πόλεων αποτελεί ένα διαφορετικό και ανησυχητικό φαινόμενο, το οποίο – όπως τόνισε – πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικά μέτρα και κυρώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση Μελόνι αναμένεται να εγκρίνει νέα δέσμη αυστηρότερων μέτρων για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια. 

Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνονται η απαγόρευση εισόδου στα σχολεία με μαχαίρια, η ενίσχυση της νομικής προστασίας για την αστυνομία, καθώς και η πιθανή εφαρμογή προληπτικών προσαγωγών για πολίτες που βρίσκονται στην κατοχή όπλων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πορεία διαδηλωτών δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλοί διαδηλωτές μπλόκαραν τρένο με στρατιωτικό υλικό στην Πίζα

Περίπου 100 διαδηλωτές έκαναν καθιστική διαμαρτυρία χθες βράδυ στον σταθμό της Πίζας, επιδιώκοντας να εμποδίσουν τρένο με στρατιωτικό υλικό. Η κινητοποίηση προκάλεσε καθυστερήσεις στα δρομολόγια, χωρίς εντάσεις με την αστυνομία.
Γκουίντο Κροζέτο υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Κροζέτο: Η Ιταλία ζητά διπλωματία και ασφαλή διέλευση στο Χορμούζ

Ο Ιταλός Υπουργός Άμυνας Κροζέτο, σε συνέντευξη, τόνισε πως το πολυμερές σύστημα καταρρέει και κυριαρχούν οι μεγάλες δυνάμεις, καλώντας σε επιστροφή στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη του ΟΗΕ.
Έκθεση τέχνης διάδρομος
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία επιστρέφει στη Biennale Βενετίας παρά τις αντιρρήσεις Ιταλίας

Η Biennale Τέχνης Βενετίας θα φιλοξενήσει φέτος και τη Ρωσία, με απόφαση του προέδρου της, τονίζοντας τη σημασία της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης. Αντιδρούν 22 Υπουργοί Πολιτισμού, ζητώντας αναθεώρηση της απόφασης.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση σε ιταλική βάση στην Αρμπίλ χωρίς τραυματίες, δηλώνει Ταγιάνι

Ιταλική στρατιωτική βάση στην Αρμπίλ του Ιρακινού Κουρδιστάν δέχτηκε επίθεση χωρίς τραυματισμούς, σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ Ταγιάνι. Οι Ιταλοί στρατιωτικοί εκπαιδεύουν τις κουρδικές δυνάμεις στο πλαίσιο του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού.
Εκτόξευση πυραύλων
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλική βάση στο Ιράκ δέχθηκε πυραυλική επίθεση, χωρίς τραυματίες

Σύμφωνα με τη La Repubblica, πύραυλος χτύπησε απόψε την ιταλική στρατιωτική βάση στο Ερμπίλ του Ιράκ, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες. Οι Ιταλοί στρατιώτες είναι καλά, ανέφερε ο Ιταλός υπουργός Άμυνας.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Θα δράσουμε για να αποτρέψουμε την κερδοσκοπία στην Ιταλία

Η Τζόρτζια Μελόνι τόνισε στη Βουλή ότι θα ληφθούν μέτρα κατά της κερδοσκοπίας λόγω του πολέμου στο Ιράν, με ενδεχόμενη αυξημένη φορολόγηση. Εξετάζεται μείωση φόρων καυσίμων μέσω επιπλέον ΦΠΑ, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα της κυβέρνησης.