ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης

DTEK: «Η πιο ισχυρή επίθεση» στη φετινή χρονιά κατά του ενεργειακού τομέα

Η DTEK ανακοίνωσε ότι ρωσική επίθεση προκάλεσε ζημιές σε εγκαταστάσεις παραγωγής και διανομής ρεύματος σε Κίεβο, Χάρκοβο, Οδησσό και Ντνίπρο, αφήνοντας χιλιάδες χωρίς ηλεκτρικό.

Σημαντικά πλήγματα δέχθηκε το ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής εταιρείας διαχείρισης δικτύου DTEK.

Η εταιρεία ανέφερε ότι η Ρωσία πραγματοποίησε «την πιο ισχυρή επίθεση εναντίον του ενεργειακού τομέα από την αρχή του έτους».

Οι επιθέσεις προκάλεσαν ζημιές σε εγκαταστάσεις παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στις περιοχές του Κιέβου, του Χαρκόβου, της Οδησσού και της Ντνίπρο, αφήνοντας χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαπραγματεύσεις ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

NYT: Πιθανή συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για την Ουκρανία και το πετρέλαιο

Κατά τους New York Times, οι διαπραγματεύσεις Τραμπ-Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία διευρύνονται με μια πετρελαϊκή συμφωνία δισεκατομμυρίων, η οποία συνδέεται με στελέχη της Μέσης Ανατολής και απαιτεί έγκριση ΗΠΑ και Κρεμλίνου.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Διακοπή λειτουργίας του διυλιστηρίου Μόσχας μετά από επίθεση drone

Στάση στην επεξεργασία πετρελαίου στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ρωσίας στη Μόσχα μετά από επίθεση ουκρανικών drones και πυρκαγιές. Σημαντικές ζημιές στις μονάδες απόσταξης, η αποκατάσταση θα πάρει εβδομάδες.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία θέλει σαφείς δεσμεύσεις από εταίρους για επιθέσεις

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως η Ουκρανία θα σταματήσει τις επιθέσεις στη Ρωσία αν οι σύμμαχοί της διασφαλίσουν ότι η Μόσχα θα πάψει να πλήττει ουκρανικές υποδομές, αλλά τόνισε ότι δεν εμπιστεύεται τη ρωσική δέσμευση για συμφωνία.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ουκρανία και η Ρωσία συμφώνησαν να μην στοχεύουν ενέργεια

Ο Τραμπ δήλωσε ότι Ουκρανία και Ρωσία συμφώνησαν να μην στοχεύουν η μία τους ενεργειακούς στόχους της άλλης, επισημαίνοντας πως η αύξηση τιμών στο ντίζελ οφείλεται στον πόλεμο στην Ουκρανία και όχι στο Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ προς Ζελένσκι: Σταματήστε τα πλήγματα σε ρωσικά διυλιστήρια

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να σταματήσει τις επιθέσεις σε ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, τονίζοντας πως οι ελλείψεις καυσίμων που προκαλούνται «πλήττουν τον κόσμο», λόγω των ουκρανικών drone σε ρωσικά διυλιστήρια.