ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σύλληψη στη Μινεάπολη
Αστυνομικοί συλλαμβάνουν διαδηλωτή κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στη Μινεάπολη της Μινεσότα.

ΗΠΑ: Διαδηλώσεις ζητούν την αποχώρηση ομοσπονδιακών από τη Μινεσότα

Φοιτητικές οργανώσεις καλούν σε αποχή και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, ζητώντας την αποχώρηση ομοσπονδιακών πρακτόρων από τη Μινεσότα, μετά τον θάνατο δύο πολιτών που προκάλεσε οργή και διαμαρτυρίες κατά της πολιτικής Τραμπ.

Φοιτητικές οργανώσεις στις ΗΠΑ καλούν σήμερα σε αποχή και διαδηλώσεις, με βασικό αίτημα την απομάκρυνση των ομοσπονδιακών πρακτόρων από τη Μινεσότα. Η κινητοποίηση αυτή ακολουθεί τον φονικό τραυματισμό δύο Αμερικανών πολιτών στη Μινεάπολη, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη.

Η έκκληση για γενική απεργία έρχεται μετά τις μαζικές διαδηλώσεις της περασμένης Παρασκευής στη Μινεάπολη. Χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, ζητώντας από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει τις επιχειρήσεις σύλληψης παράτυπων μεταναστών στην πόλη.

Οι φοιτητικές οργανώσεις δηλώνουν ότι σκοπεύουν να εντείνουν την πίεση προς τον Τραμπ, παρά τις διαβεβαιώσεις του για «μικρή αποκλιμάκωση» στη Μινεσότα. Εκπρόσωποι του κινήματος υπογραμμίζουν πως στόχος είναι η δημιουργία ενός διαρκούς κινήματος με περισσότερες απεργίες και διαμαρτυρίες στο μέλλον.

Το σύνθημα «Όχι δουλειά, όχι σχολείο, όχι ψώνια. Σταματήστε τη χρηματοδότηση της ICE» κυριαρχεί στην πλατφόρμα nationalshutdown.org. Εκεί αναφέρεται ότι προγραμματίζονται 250 διαδηλώσεις σε 46 πολιτείες και μεγάλες πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σικάγο και η Ουάσινγκτον.

Στην πολιτεία Τζόρτζια, μαθητές από 90 λύκεια, από την Ατλάντα έως τη Σαβάνα, σχεδιάζουν να απέχουν από τα μαθήματα τους. Παράλληλα, χθες η αστυνομία της Ουάσινγκτον συνέλαβε 54 διαδηλωτές που πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία σε κτίριο της Γερουσίας, απαιτώντας να μην εγκριθεί η χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, στο οποίο υπάγεται η ICE.

Επιπλέον, ο Τομ Χόμαν, επικεφαλής των επιχειρήσεων μετανάστευσης στη Μινεσότα, δήλωσε ότι οι ομοσπονδιακοί πράκτορες θα περιοριστούν σε στοχευμένες επιχειρήσεις. Νέες οδηγίες ζητούν από τους πράκτορες να αποφεύγουν τη μη απαραίτητη επικοινωνία με «ταραξίες», ώστε να μην «υποδαυλίζουν την κατάσταση».

Μετά από εβδομάδες δημοσιοποίησης βίντεο που καταγράφουν βίαιες τακτικές βαριά οπλισμένων και μασκοφόρων πρακτόρων στη Μινεάπολη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, η αποδοχή της μεταναστευτικής πολιτικής του Τραμπ έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο της δεύτερης θητείας του. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι επιχειρήσεις εντοπισμού παράτυπων μεταναστών έχουν ξεπεράσει τα όρια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σύλληψη πρώην παρουσιαστή του CNN για διαδηλώσεις στη Μινεσότα

Η υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Παμ Μπόντι ανακοίνωσε τη σύλληψη του πρώην παρουσιαστή του CNN Ντον Λέμον, για υπόθεση διαμαρτυρίας σε ναό στο Σεντ Πολ (18/1). Ο δικηγόρος του μιλά για πλήγμα στην Πρώτη Τροπολογία.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Λευκός Οίκος: Το Ιράν ανέστειλε 800 προγραμματισμένες εκτελέσεις

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου δήλωσε πως το Ιράν ανέστειλε 800 εκτελέσεις διαδηλωτών και ότι «όλες οι επιλογές» παραμένουν ανοιχτές. Ο Τραμπ προειδοποίησε για σοβαρές συνέπειες. Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νετανιάχου.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο κατηγορούμενος για την επίθεση στον Τραμπ παραμένει κρατούμενος

Ο Κόουλ Άλεν, 31 ετών, κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ στο γκαλά Λευκού Οίκου και συμφώνησε να παραμείνει υπό κράτηση, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για το σχέδιό του να διαπράξει μαζική δολοφονία.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Ελεύθερος χωρίς όρους ο Τζέιμς Κόμι για απειλές κατά Τραμπ

Ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμι εμφανίστηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Βιρτζίνια μετά τη δίωξη για ανάρτηση στο Instagram θεωρούμενη απειλητική για τον Τραμπ. Αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους και η επόμενη ακρόαση θα γίνει στη Βόρεια Καρολίνα.
Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο ακυρώνει τον εκλογικό χάρτη της Λουιζιάνας

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακύρωσε τον εκλογικό χάρτη της Λουιζιάνα, απόφαση που πλήττει την εκπροσώπηση μειονοτήτων και ωφελεί βραχυπρόθεσμα τους Ρεπουμπλικάνους, εν μέσω διαμάχης για τον επανακαθορισμό περιφερειών.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρώην διευθυντής του FBI Κόμι θα παραδοθεί για απειλή κατά του Τραμπ

Ο πρώην διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμι, θα παραδοθεί στις αμερικανικές αρχές μετά τη δίωξη για ανάρτηση που κρίθηκε «απειλητική» προς τον Τραμπ. Ο Κόμι αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί την αθωότητά του.