ΓΔ: 2144.07 1.22% Τζίρος: 202.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:36:32
έμβλημα ICE ΗΠΑ
Το έμβλημα της ICE μπροστά από την αμερικανική σημαία σχετικό με θέματα μετανάστευσης στις ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Οι γονείς του Άλεξ Πρέτι καταγγέλλουν την ICE για τον θάνατο του γιου τους

Οι γονείς του Άλεξ Πρέτι απέρριψαν κατηγορηματικά την εκδοχή της κυβέρνησης Τραμπ για το θάνατό του, καταγγέλλοντας «αηδιαστικά ψέματα» και τονίζοντας πως ο γιος τους ήταν άοπλος όταν δέχτηκε επίθεση από πράκτορες της ICE.

Οι γονείς του Άλεξ Πρέτι, του 37χρονου που πυροβολήθηκε θανάσιμα από ομοσπονδιακούς πράκτορες στη Μινεάπολη των ΗΠΑ το Σάββατο, καταδίκασαν τις δηλώσεις της κυβέρνησης Τραμπ για το περιστατικό, κάνοντας λόγο για «αηδιαστικά ψέματα» σχετικά με τον γιο τους.

Όπως δήλωσαν στο CNN, ο Άλεξ Πρέτι δεν κρατούσε όπλο τη στιγμή της επίθεσης και είχε το τηλέφωνό του στο δεξί χέρι, ενώ το αριστερό του χέρι ήταν υψωμένο. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι προσπαθούσε να προστατεύσει μια γυναίκα που είχε δεχθεί σπρέι πιπεριού από πράκτορες της ICE.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DHS) ανακοίνωσε πως συνοριοφύλακες επιχείρησαν να αφοπλίσουν τον άνδρα, ο οποίος φέρεται να «αντιστάθηκε βίαια». Σύμφωνα με το DHS, ένας πράκτορας πυροβόλησε ευρισκόμενος σε άμυνα, ενώ στην πλατφόρμα Χ δημοσιεύθηκε φωτογραφία ενός πιστολιού που αποδίδεται στο θύμα.

Οι γονείς του Άλεξ Πρέτι δήλωσαν πως είναι «συντετριμμένοι αλλά και πολύ οργισμένοι» από τα όσα μεταφέρθηκαν για τον γιο τους, τονίζοντας ότι ήταν ένας καλόκαρδος άνθρωπος που φρόντιζε αμερικανούς βετεράνους ως νοσηλευτής ΜΕΘ στη Μινεάπολη. Επισήμαναν πως «ο Άλεξ ήθελε να κάνει τη διαφορά σε αυτόν τον κόσμο» και ότι η τελευταία του πράξη ήταν να προστατεύσει μια γυναίκα.

Πηγή: CNN

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση πυραύλων νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Επίθεση σε στρατιωτικούς στόχους στο Χαργκ, χωρίς αλλαγή στρατηγικής

Τα πλήγματα των ΗΠΑ στη νήσο Χαργκ δεν αποτελούν αλλαγή στρατηγικής, δήλωσε ο Τζέι Ντι Βανς. Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε ότι στοχεύθηκαν παλιές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ενώ δεν επηρεάστηκαν πετρελαϊκές υποδομές.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ πλήττουν στρατιωτικούς στόχους στη Χαργκ, λέει αξιωματούχος

Γέφυρες και αυτοκινητόδρομος χτυπήθηκαν στο Ιράν μετά από ισραηλινοαμερικανικά πλήγματα κατά υποδομών, πριν λήξει το τελεσίγραφο Τραμπ για το Στενό του Ορμούζ. Τουλάχιστον 18 νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά, στην επαρχία Αλμπόρζ.
Νίκος Δένδιας και Γκιλοφόιλ συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο η συνεργασία Ελλάδας-Φλόριντα στη συνάντηση Δένδια-Γκίλφοϊλ

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με την πρεσβευτή ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για τη νέα σύμπραξη Ελλάδας-Φλόριντα μέσω του State Partnership Program και τόνισε τη σημασία της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ.
Σύγκρουση ΗΠΑ Ιράν πολεμικά αεροσκάφη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ χτυπούν πάνω από 50 στρατιωτικούς στόχους στη νήσο Χαργκ, λένε αξιωματούχοι

Ο αμερικανικός στρατός εξαπέλυσε νέα πλήγματα σε στρατιωτικούς στόχους στη νήσο Χαργκ του Ιράν, χωρίς να επηρεαστούν πετρελαϊκές υποδομές, ενώ σύμφωνα με τη Wall Street Journal, επλήγησαν πάνω από 50 στόχοι.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ προς Ιράν: «Θα αφανιστεί ένας πολιτισμός αν συνεχίσετε»

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι ένας πολιτισμός μπορεί να εξαφανιστεί απόψε, αν το Ιράν δεν άρει τον αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ, με το τελεσίγραφο του να λήγει σήμερα, υποσχόμενος πιθανή αλλαγή καθεστώτος.