ΓΔ: 2632.17 -0.08% Τζίρος: 177.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος

Ταραχές στη Μινεάπολη μετά τον φονικό πυροβολισμό άνδρα από ICE

Άνδρας έπεσε νεκρός από πυρά ομοσπονδιακών στη Μινεάπολη, στη διάρκεια επιχείρησης για σύλληψη παράτυπων μεταναστών. Το συμβάν προκάλεσε εντάσεις, με χρήση χημικών από τις αρχές για έλεγχο διαδηλώσεων που ακολούθησαν.

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στη Μινεάπολη, έπειτα από πυροβολισμούς που δέχθηκε από ομοσπονδιακούς πράκτορες, όπως επιβεβαιώνουν τοπικοί και ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι. Πρόκειται για το δεύτερο θανατηφόρο περιστατικό με εμπλοκή ομοσπονδιακών πρακτόρων στην πόλη τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης για τη σύλληψη παράτυπων μεταναστών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, το θύμα ήταν οπλισμένο και είχε στην κατοχή του δύο γεμιστήρες. Το υπουργείο αναφέρει ότι ο άνδρας πλησίασε τους συνοριοφύλακες κατά τη διάρκεια επιχείρησης εναντίον «παράνομου αλλοδαπού» και οι πράκτορες πυροβόλησαν «αμυνόμενοι». Μετά το περιστατικό, περίπου 200 άτομα επιχείρησαν να παρεμποδίσουν τις αρχές, οδηγώντας στη λήψη «μέτρων ελέγχου του πλήθους».

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά, μεταξύ των οποίων και δακρυγόνα, καθώς διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο σημείο.

Η αστυνομία της Μινεάπολης ανακοίνωσε πως το θύμα ήταν 37χρονος κάτοικος της πόλης, πιθανότατα Αμερικανός πολίτης, με νόμιμη άδεια οπλοφορίας.

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Μπράιαν Ο’Χάρα, κάλεσε τους πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, τονίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μια παράνομη συγκέντρωση» στο σημείο του συμβάντος. Ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή και αναγνώρισε τον έντονο θυμό και τα ερωτήματα που έχουν προκύψει.

Ο ίδιος ανέφερε ότι επικοινώνησε με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, χωρίς να λάβει περαιτέρω πληροφορίες, ενώ σημείωσε ότι η Εθνοφρουρά βρίσκεται «σε επιφυλακή». Επισήμανε επίσης ότι «πολλοί πράκτορες ενεπλάκησαν στους πυροβολισμούς».

Βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και σε τηλεοπτικά δίκτυα καταγράφει σκηνές όπου άτομα με μάσκες και αλεξίσφαιρα γιλέκα παλεύουν με έναν άνδρα σε χιονισμένο δρόμο, ακολουθούν πυροβολισμοί και ο άνδρας πέφτει στο έδαφος.

Ο δήμαρχος της Μινεάπολης, Τζέικομπ Φρέι, σε συνέντευξη Τύπου σχολίασε ότι «μόλις είδε ένα βίντεο όπου έξι μασκοφόροι πράκτορες ξυλοκοπούν έναν δημότη μας και τον πυροβολούν μέχρι θανάτου». Έθεσε το ερώτημα πόσοι ακόμη κάτοικοι πρέπει να χάσουν τη ζωή τους ή να τραυματιστούν για να σταματήσει αυτή η επιχείρηση.

Η γερουσιαστής Τίνα Σμιθ χαρακτήρισε το περιστατικό «καταστροφικό», ενώ ο κυβερνήτης της Μινεσότα, Τιμ Γουόλτς, δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον Λευκό Οίκο, ζητώντας να αποσυρθούν «τώρα» οι «χιλιάδες βίαιοι, ανεκπαίδευτοι πράκτορες» της υπηρεσίας Τελωνείων και Μετανάστευσης (ICE).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία του Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: «Ανάρμοστη» η επιστροφή του κυβερνήτη Σιναλόα, λέει η Σεϊνμπάουμ

Η πρόεδρος του Μεξικού χαρακτήρισε «ανάρμοστη» την επιστροφή Ρούμπεν Ρότσα στα καθήκοντά του, μετά τις κατηγορίες για διασυνδέσεις με καρτέλ. Ο Ρότσα υπαναχώρησε και ζήτησε άδεια, ενώ η Σιναλόα θα διορίσει υπηρεσιακό κυβερνήτη.
Σφύρα δικαιοσύνης ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ζευγάρι στο δικαστήριο μετά τον αρραβώνα στο Empire State Building

Ένα ζευγάρι που αρραβωνιάστηκε στην κορυφή του Empire State Building παρουσιάστηκε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης κατηγορούμενο για παράνομη ανάβαση, καθώς έχουν σκαρφαλώσει και σε άλλα κτίρια παγκοσμίως.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: 50% φόρος στα καναδικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ από 2027

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με επιβολή επιπλέον 50% φόρου στα καναδικά αυτοκίνητα και χάλυβα από το 2027, κατηγορώντας τον Καναδά για αθέμιτες πρακτικές και τονίζοντας ότι μόνο εγχώρια παραγωγή δεν θα επιβαρύνεται με δασμούς.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν καταρρέει ολοκληρωτικά, δηλώνει ο πρώην πρόεδρος ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο Truth Social ότι το Ιράν "καταρρέει πλήρως", λίγο πριν γνωστοποιηθούν οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη χώρα. Το ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ χαρακτήρισε τις κυρώσεις "οικονομική D-Day" κατά του Ιράν.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με βασιλιά Ιορδανίας για Στενό Ορμούζ και εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν

Κίνα και Ιορδανία κάλεσαν για διατήρηση της εκεχειρίας ΗΠΑ-Ιράν και ομαλοποίηση στη θαλάσσια κυκλοφορία του Ορμούζ. Τόνισαν τη σημασία διαλόγου για συνολική λύση και εξέφρασαν ανησυχία για την κλιμάκωση στη Δυτική Όχθη.
εξοχική κατοικία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένας στους τρεις ξένους αγοραστές αναζητά μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα

Στοιχεία της Elxis – At Home in Greece έδειξαν ότι 1 στους 3 ξένους αγοραστές αναζητά μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα, με Κρήτη και Πελοπόννησο να πρωταγωνιστούν και τις βίλες να κερδίζουν έδαφος.