ΓΔ: 2280.3 -2.03% Τζίρος: 91.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:32:43
έμβλημα ICE ΗΠΑ
Το έμβλημα της ICE μπροστά από την αμερικανική σημαία σχετικό με θέματα μετανάστευσης στις ΗΠΑ.

Μινεσότα: Η ICE συνέλαβε τέσσερα παιδιά, ανάμεσά τους κι ένα 5χρονο

Στη Μινεάπολη, οι αμερικανικές αρχές μετανάστευσης συνέλαβαν τέσσερα παιδιά, μεταξύ τους και ένα 5χρονο, προκαλώντας ανησυχίες για τις μεθόδους καταστολής που εφαρμόζονται υπό τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Τουλάχιστον τέσσερα παιδιά, ανάμεσά τους και ένα 5χρονο, συνελήφθησαν στη Μινεάπολη κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων των υπηρεσιών μετανάστευσης των ΗΠΑ, σύμφωνα με αξιωματούχους σχολικής περιφέρειας της περιοχής.

Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για τις πρακτικές που εφαρμόζουν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες, στα πλαίσια της εντατικοποίησης των μέτρων κατά της μετανάστευσης που προωθεί η κυβέρνηση Τραμπ. Περισσότεροι από 3.000 πράκτορες έχουν αναπτυχθεί στη Μινεάπολη, με τον πρόεδρο να χαρακτηρίζει τις επιχειρήσεις αυτές ως «μάχη» για την απομάκρυνση βίαιων εγκληματιών.

Η διευθύντρια της σχολικής περιφέρειας Columbia Heights, Ζίνα Στένβικ, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της στην κράτηση ανηλίκων, αναρωτώμενη χαρακτηριστικά: «Γιατί να συλλάβουν έναν 5χρονο; Μη μου πείτε ότι αυτό το παιδί θα χαρακτηριστεί βίαιος εγκληματίας».

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, Τρίσια Μακλάφλιν, διέψευσε ότι το παιδί αποτέλεσε στόχο της επιχείρησης. Όπως ανέφερε, η Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) είχε στόχο τη σύλληψη του παράτυπου μετανάστη Άντριαν Αλεξάντερ Κονέχο Αρίας, ο οποίος φεύγοντας άφησε πίσω του το παιδί. Για λόγους ασφαλείας, ένας αξιωματικός της ICE παρέμεινε με το παιδί, ενώ οι υπόλοιποι προχώρησαν στη σύλληψη του Κονέχο Αρίας.

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι γονείς που συλλαμβάνονται σε τέτοιες επιχειρήσεις ερωτώνται αν επιθυμούν να απελαθούν μαζί με τα παιδιά τους ή να τα αναθέσουν σε πρόσωπο της επιλογής τους. Το υπουργείο, ωστόσο, δεν σχολίασε τις πληροφορίες της σχολικής περιφέρειας για τη σύλληψη και άλλων παιδιών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 5χρονος Λίαμ Κονέχο Ράμος συνελήφθη μαζί με τον πατέρα του, ο οποίος μόλις τον είχε παραλάβει από το νηπιαγωγείο. Την ίδια ημέρα, ένας 17χρονος μαθητής λυκείου συνελήφθη από ένοπλους και μασκοφόρους πράκτορες ενώ πήγαινε στο σχολείο, χωρίς την παρουσία των γονέων του.

Επιπλέον, πριν από δύο εβδομάδες, μια 10χρονη συνελήφθη καθώς πήγαινε στο δημοτικό σχολείο και παραμένει, μαζί με τη μητέρα της, σε κέντρο κράτησης στο Τέξας. Την περασμένη εβδομάδα, μια 17χρονη μαθήτρια λυκείου συνελήφθη μαζί με τη μητέρα της από πράκτορες της ICE, μέσα στο διαμέρισμά τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική ταινία νύχτας
ΔΙΕΘΝΗ

Νέο Μεξικό: Έρευνα για ταφή δύο αλλοδαπών κοριτσιών κοντά στο ράντσο Έπστιν

Οι εισαγγελικές αρχές του Νέου Μεξικού ερευνούν καταγγελία ότι ο Τζέφρι Έπστιν έδωσε εντολή να ταφούν πτώματα δύο κοριτσιών κοντά στο ράντσο του, βάσει εγγράφου του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα ζητά ηρεμία για το Ιράν, ενώ οι ΗΠΑ ενισχύουν στη Μ. Ανατολή

Το Κρεμλίνο εκφράζει ανησυχία για την πρωτοφανή ένταση γύρω από το Ιράν, τονίζοντας τη συγκέντρωση αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή. Καλεί σε αυτοσυγκράτηση και διευκρινίζει πως τα κοινά ναυτικά γυμνάσια με το Ιράν ήταν προγραμματισμένα.
έμβλημα ICE ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αύξησε τις συλλήψεις προσφύγων από την ICE

Η κυβέρνηση Τραμπ παρέχει περισσότερες εξουσίες στους πράκτορες μετανάστευσης ώστε να συλλαμβάνουν πρόσφυγες που περιμένουν πράσινη κάρτα, για επανέλεγχο, ενισχύοντας τα μέτρα εναντίον της μετανάστευσης σύμφωνα με κυβερνητικό υπόμνημα.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Οριακή πτώση στις ευρωπαϊκές μετοχές με φόντο ΗΠΑ - Ιράν και αποτελέσματα

Μικρή υποχώρηση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στις πρωινές συναλλαγές, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στα εταιρικά αποτελέσματα και την ένταση ΗΠΑ-Ιράν. Ο δείκτης υποχώρησε 0,1%, ενώ οι μετοχές ενέργειας κινήθηκαν ελαφρώς ανοδικά.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντηση ηγετών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ στην τεχνολογία στο επίκεντρο συνάντησης Μητσοτάκη-Κράτσιος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Νέο Δελχί με τον Michael Kratsios, σύμβουλο του Λευκού Οίκου, όπου συζήτησαν για συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ στην τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη.