ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Ένας στους 5 κατοίκους της Στοκχόλμης ανέπτυξε αντισώματα στον κορονοϊό

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η διασπορά του ιού ήταν μεγαλύτερη στους πολίτες ηλικίας 20-64 ετών από τους άνω των 65 ετών, με το 6,7% και 2,7% αντίστοιχα να αναπτύσσει αντισώματα.

Η Σουηδία, που διαφέρει από άλλες χώρες λόγω της πιο ήπιας και αμφιλεγόμενης τακτικής που έχει υιοθετήσει απέναντι στην πανδημία του νέου κορονοϊού, γνωστοποίησε σήμερα ότι πάνω από 1 κάτοικος της Στοκχόλμης στους 5 ενδέχεται να έχει αναπτύξει αντισώματα εναντίον του ιού.

Ερωτηθείς σχετικά με μια έρευνα που διεξήγαγε η Σουηδική Αρχή Δημόσιας Υγείας, ο επικεφαλής επιδημιολόγος Άντερς Τέγκνελ είπε πως πιστεύει πως έως σήμερα «λίγο πάνω από το 20%» των κατοίκων της Στοκχόλμης προσβλήθηκε πιθανόν από τη νόσο Covid-19.

Η έρευνα σε εξέλιξη καταδεικνύει πως το 7,3% ενός δείγματος προσώπων που επιλέχθηκαν τυχαία στη σουηδική πρωτεύουσα, την πλέον πληγείσα περιοχή της χώρας, ανέπτυξε αντισώματα, όταν εξετάστηκαν την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου.

«Οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν την κατάσταση της επιδημίας στις αρχές του μήνα Απριλίου, καθώς χρειάζονται κάποιες εβδομάδες προτού το ανοσοποιητικό σύστημα αναπτύξει αντισώματα» εξηγεί η Αρχή, η οποία ανέλυσε περισσότερα από 1.100 τεστ.

Σε άλλες περιοχές της χώρας, ο αριθμός των ανθρώπων που ανέπτυξαν αντισώματα ήταν μικρότερος, με μόλις 4,2% στα νότια και 3,7% στην περιοχή γύρω από το Γκέτεμποργκ (νοτιοδυτικά).

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η διασπορά του ιού ήταν μεγαλύτερη στους πολίτες ηλικίας 20-64 ετών από τους άνω των 65 ετών, με το 6,7% και 2,7% αντίστοιχα να αναπτύσσει αντισώματα.

Στους νέους ηλικίας 19 ετών και κάτω, περίπου το 4,7% ανέπτυξε αντισώματα, κάτι που δείχνει, σύμφωνα με τον Τέγκνελ «αυτό που λέμε πάντα, ότι δεν βλέπουμε σε αυτήν την ομάδα σημαντική διασπορά» του ιού.

Η Σουηδία μετρά 31.523 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 3.831 θανάτους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνέντευξη εργασίας χέρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση Κιρμικίρογλου με τον πρέσβη της Σουηδίας στη ΓΓ Επικοινωνίας

Ο γγ Επικοινωνίας Δημήτρης Κιρμικίρογλου και ο πρέσβης της Σουηδίας συζήτησαν για την εμβάθυνση της συνεργασίας στους τομείς επικοινωνίας, ελευθερίας ΜΜΕ και ενίσχυσης δημοκρατίας, παρουσιάζοντας ελληνικές πρωτοβουλίες.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Ο 21χρονος καταδικασμένος σε ισόβια για το τριπλό φονικό στην Ουψάλα

Σουηδικό δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια 21χρονο για την περσινή δολοφονία τριών νέων σε κομμωτήριο στην Ουψάλα, γεγονός που σόκαρε τη χώρα. Τα τρία θύματα εντοπίστηκαν νεκρά με τραύματα από πυροβολισμό στο κεφάλι.
Αστυνομικός ΗΠΑ στο καθήκον
ΔΙΕΘΝΗ

Σουηδία: Σύλληψη δύο για αποστολή τεχνολογικού εξοπλισμού στη Ρωσία

Στη Σουηδία συνελήφθησαν δύο άτομα, ύποπτα ότι βοήθησαν τη Ρωσία να αποκτήσει προηγμένη τεχνολογία παρά τις κυρώσεις, με σκοπό τη χρήση της στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, ανακοίνωσε η σουηδική υπηρεσία ασφαλείας SAPO.
Παραλία Κέρκυρας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΤ: Ενίσχυση της παρουσίας της Ελλάδας στις σκανδιναβικές τουριστικές αγορές

Ο ΕΟΤ συμμετείχε στη «Seniordagen 2026» στη Στοκχόλμη, προβάλλοντας την Ελλάδα ως πολυδιάστατο και αυθεντικό προορισμό για ταξιδιώτες άνω των 55 ετών. Παρουσιάστηκαν εναλλακτικές μορφές τουρισμού και λιγότερο γνωστοί προορισμοί.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Προχωρούν οι συνομιλίες Σουηδίας-Ουκρανίας για πώληση μαχητικών Gripen

Οι διαπραγματεύσεις Σουηδίας-Ουκρανίας για τα μαχητικά Gripen της Saab εξελίσσονται θετικά, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Σουηδίας. Εξετάζεται προμήθεια έως 150 αεροσκαφών και δεν αποκλείεται συμφωνία φέτος.
Φλιτζάνι καφές ζεστός
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στοκχόλμη: Καφέ λειτουργεί με μάνατζερ την Τεχνητή Νοημοσύνη

Σε καφέ της Στοκχόλμης με μινιμαλιστική διακόσμηση, μάνατζερ είναι Τεχνητή Νοημοσύνη με υποστήριξη Google Gemini. Ο μπαρίστα προσλήφθηκε από την ΑΙ, ενώ αστειεύεται για τα λάθη της στις παραγγελίες.