ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Φώτο: Shutterstock

Ενδέχεται να αναβληθούν τα Όσκαρ 2021

Η ξαφνική διακοπή της παραγωγής ταινιών και το κλείσιμο κινηματογράφων προκάλεσε χάος στο πρόγραμμα των Όσκαρ, με πολλές ταινίες να κυκλοφορούν μόνο στο διαδίκτυο.

Η 93η τελετή απονομής των Όσκαρ 2021 είναι πιθανό να αναβληθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety.
 
Επικαλούμενο ανώνυμες πηγές της κινηματογραφικής βιομηχανίας, το Variety αναφέρει ότι η Εθνική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών των ΗΠΑ εξετάζει την κατάσταση και ότι η απονομή των βραβείων Όσκαρ, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2021, πιθανότατα θα αναβληθεί. Ωστόσο, δεν φαίνεται να έχουν πραγματοποιηθεί συζητήσεις σε επίσημο επίπεδο. 
 
Η ξαφνική διακοπή της παραγωγής ταινιών και το κλείσιμο κινηματογράφων προκάλεσε χάος στο πρόγραμμα των Όσκαρ, με πολλές ταινίες να κυκλοφορούν μόνο στο διαδίκτυο. Τον Απρίλιο, η Ακαδημία ανακοίνωσε προσωρινές αλλαγές στον κανονισμό αποδοχής υποψήφιων ταινιών  επιτρέποντας στα κινηματογραφικά έργα που έχασαν μια κινηματογραφική κυκλοφορία να εξεταστούν για βραβεία.
 
Βάσει του προηγούμενου κανονισμού οι ταινίες έπρεπε να προβληθούν στους κινηματογράφους για μια εβδομάδα πριν από τις 31 Δεκεμβρίου για να είναι επιλέξιμες. Η αναβολή της τελετής απονομής των κινηματογραφικών βραβείων μπορεί να σημαίνει ότι η προθεσμία για τις ταινίες που πληρούν τις προϋποθέσεις για υποψηφιότητες θα αλλάξει επίσης.
 
Ο πρόεδρος της Ακαδημίας Ντέιβιντ Ρούμπιν είπε στο Variety όταν ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στον κανονισμό: «Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε ποιο θα είναι το τοπίο. Ξέρουμε ότι θέλουμε να τιμήσουμε την κινηματογραφική τέχνη, αλλά δεν ξέρουμε ποια ακριβώς μορφή θα πάρει αυτό».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παλιές δερματόδετες ιστορικές εκδόσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ντοκιμαντέρ «Τάναϊς» παρουσιάζεται σε σχολεία της Γερμανίας

Το ντοκιμαντέρ «Τάναϊς: Στην Αγκαλιά της Αβύσσου» θα προβληθεί σε μαθητές Λυκείου στη Θουριγγία Γερμανίας, με τη σκηνοθέτιδα παρούσα, μεταφέροντας ιστορίες θυμάτων του 1944 και θέτοντας ερωτήματα για μνήμη και ειρήνη.
Λουλούδια και κεριά μνήμης
ΔΙΕΘΝΗ

Life: Φίλοι και συνεργάτες τιμούν τον σπουδαίο Μπομπ Μάκι

Μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου και της μουσικής τιμούν τον θρυλικό ενδυματολόγο Μπομπ Μάκι, που πέθανε στα 87 του από πνευμονία. Η Λίζα Μινέλι θυμάται τη συνεργασία τους και την επιρροή του στη μόδα και την ποπ κουλτούρα.
Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Χρυσός Λέοντας Βενετίας στη δανέζικη ταινία «Woman Unknown»

Η ταινία "Woman Unknown" της Μέι Ελ Τούχι κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία. Βραβεύτηκαν η Ματίλντε Αρσέλ για ερμηνεία και ο Τζον Μάλκοβιτς για αντρικό ρόλο. Το ντοκιμαντέρ "NAZA" έλαβε ειδικό βραβείο επιτροπής.
Θερινός κινηματογράφος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η επόμενη συνάντηση της Alliance Lumière στην Αθήνα το 2027

Η Ελλάδα συμμετείχε στο πρώτο Lumière Summit στη Γαλλία με τον υφυπουργό Πολιτισμού και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΚΚΟΜΕΔ, συζητώντας για τεχνητή νοημοσύνη, νέα μοντέλα παραγωγής, εκπαίδευση και διεθνή συνεργασία.
Βασιλική της Βενετίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Έλεν Μπέρστιν τιμάται με Χρυσό Λέοντα στο 83ο Φεστιβάλ Βενετίας

Η Έλεν Μπέρστιν τιμήθηκε με τον Χρυσό Λέοντα για το σύνολο της προσφοράς της στο 83ο Φεστιβάλ Βενετίας. Συγκινημένη, δήλωσε πως το βραβείο αυτό έχει για την ίδια μεγαλύτερη σημασία από κάθε άλλο που έχει λάβει.
Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Βενετία: Ο Νάνι Μορέτι διχάζει με την ταινία του στο 83ο Φεστιβάλ

Η νέα ταινία του Νάνι Μορέτι, «It will happen tonight», διαγωνίζεται στη Βενετία και διχάζει το κοινό. Πρόκειται για μια ρομαντική, σχεδόν σουρεαλιστική κομεντί με ήρωες έναν Γάλλο και μια Ιταλίδα που ερωτεύονται απρόσμενα.