ΓΔ: 2362.35 -0.17% Τζίρος: 467.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Επίθεση στο Κίεβο
Ρωσική πυραυλική επίθεση σε κατοικημένη περιοχή του Κιέβου κατά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ρωσικό μαζικό πλήγμα σε Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα 335.000 στο Κίεβο

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζικά νυχτερινά πλήγματα σε στρατιωτικούς και ενεργειακούς στόχους στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα πάνω από 335.000 κατοίκους του Κιέβου να μείνουν χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με τις αρχές.

Ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζική νυχτερινή επίθεση σε ουκρανικούς στρατιωτικοβιομηχανικούς, ενεργειακούς και μεταφορικούς στόχους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επιχείρηση αποτέλεσε απάντηση σε ουκρανικά πλήγματα κατά ρωσικών μη στρατιωτικών στόχων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, επλήγησαν όλοι οι προγραμματισμένοι στόχοι, μεταξύ των οποίων εργοστάσια παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών μεγάλου βεληνεκούς και εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυρομαχικών.

Σημαντικές διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα μετά τις επιθέσεις. Η ιδιωτική εταιρεία ενέργειας DTEK γνωστοποίησε ότι πάνω από 335.000 κάτοικοι του Κιέβου έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με ανάρτηση της DTEK στο Telegram, η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί για 162.000 νοικοκυριά, ενώ περίπου 173.000 παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο και Ουάσινγκτον εξετάζουν ειρήνη και δημοψήφισμα ως τις εκλογές

Αμερικανοί και Ουκρανοί διαπραγματεύονται για ειρηνευτική συμφωνία έως τον Μάρτιο, με δυσκολίες στο εδαφικό, σύμφωνα με το Reuters. Οποιαδήποτε συμφωνία θα τεθεί σε δημοψήφισμα και εθνικές εκλογές, ενώ οι ΗΠΑ προτείνουν άμεση διεξαγωγή τους.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία-Ουκρανία: Τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων σύντομα, λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ένας τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία θα διεξαχθεί σύντομα, χωρίς να έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία. Ο Πεσκόφ χαρακτήρισε τις συνομιλίες στο Αμπού Ντάμπι «πολύ περίπλοκες αλλά εποικοδομητικές».
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό drone χτυπά καταφύγιο ζώων στην Ουκρανία – Δέκα ζώα νεκρά

Ρωσικό drone χτύπησε καταφύγιο ζώων στη Ζαπορίζια, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά σκυλιά και τραυματίζοντας άλλα. Συγκινημένοι εθελοντές αποχαιρέτησαν τα ζώα, ενώ μιλούν για εικόνες σοκ και βαθιά θλίψη.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Στη Μόσχα ο πρόεδρος του ΟΑΣΕ για πρώτη φορά μετά την εισβολή

Αντιπροσωπεία του ΟΑΣΕ επισκέφθηκε μετά από τέσσερα χρόνια τη Μόσχα, προσπαθώντας να επανεκκινήσει τον διάλογο για την Ουκρανία. Οι συναντήσεις του προέδρου και του γενικού γραμματέα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ Λαβρόφ διήρκησαν δύο ώρες.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: 177.477 Ρώσοι νεκροί, υψηλότερες απώλειες στις φτωχές περιοχές

Το BBC, σε συνεργασία με Mediazona και εθελοντές, ταυτοποίησε 177.477 Ρώσους στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία. Οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται σε φτωχές ρωσικές περιοχές, καθώς αυξάνεται η συμμετοχή λόγω οικονομικής κρίσης.