ΓΔ: 2074.42 -5.75% Τζίρος: 680.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαία Ισπανίας
Η εθνική σημαία της Ισπανίας με το εθνόσημο και έντονα χρώματα.

Τραγωδία στην Ανδαλουσία: 10 νεκροί, 25 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένων

Δέκα νεκροί και τουλάχιστον 25 βαριά τραυματίες είναι ο απολογισμός εκτροχιασμού και σύγκρουσης δύο τρένων με εκατοντάδες επιβάτες στην επαρχία Κόρδοβας, στη νότια Ισπανία, σύμφωνα με τις αρχές.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη νότια Ισπανία την Κυριακή, μετά από σοβαρό δυστύχημα που προκλήθηκε από τον εκτροχιασμό και τη σύγκρουση δύο τρένων με εκατοντάδες επιβάτες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ισπανικής πολιτοφυλακής.

Όπως γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων της περιφέρειας Ανδαλουσίας μέσω της πλατφόρμας Χ, τουλάχιστον 25 άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν το πρώτο τρένο, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Μάλαγα - Μαδρίτη, εκτροχιάστηκε κοντά στην Ανταμούθ, στην επαρχία της Κόρδοβα.

Στη συνέχεια, το τρένο συγκρούστηκε με δεύτερο συρμό που κινείτο σε παρακείμενη λωρίδα, με αποτέλεσμα και τα δύο να εκτροχιαστούν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σιδηροδρομικό δυστύχημα Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: 42 νεκροί στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ανδαλουσία

Ένας ακόμα νεκρός βρέθηκε σήμερα στα συντρίμμια των τρένων που συγκρούστηκαν στο Αδαμούθ, αυξάνοντας τα θύματα στους 42, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και παραμένουν τα ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας.
Σιδηροδρομικό δυστύχημα Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: 41 νεκροί από το δυστύχημα στην Ανδαλουσία, συνεχίζονται οι έρευνες

Στους 41 ανήλθαν οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων υψηλής ταχύτητας στη νότια Ισπανία, σύμφωνα με τις αρχές. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 39 τραυματίες, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά.
Σιδηροδρομικό δυστύχημα Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Φθαρμένος αρμός στις ράγες εντοπίστηκε από τους ερευνητές

Οι ερευνητές για την τραγωδία με 39 νεκρούς στην Ισπανία εντόπισαν έναν σπασμένο αρμό στις ράγες, που φαίνεται να προκαλούσε χρόνια φθορά και διεύρυνση του κενού μεταξύ των σιδηροτροχιών, σύμφωνα με το Reuters.
Σιδηροδρομικό δυστύχημα Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: 39 νεκροί και πάνω από 150 τραυματίες σε σιδηροδρομικό δυστύχημα

Στους 39 ανέρχονται οι νεκροί και 152 οι τραυματίες, αρκετοί σοβαρά, από τη σύγκρουση δύο τρένων στην Ανδαλουσία. Ένα τρένο της Iryo εκτροχιάστηκε και έπεσε πάνω σε τρένο της Renfe, κοντά στην Αδαμούθ, στην Κόρδοβα.
Διαλυμένο αυτοκίνητο τροχαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: 18 νεκροί από τροχαίο στο βορειοανατολικό της χώρας

Τουλάχιστον 18 νεκροί σε σύγκρουση μικρού λεωφορείου με φορτηγό στη βορειοανατολική Αίγυπτο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Τα οχήματα συγκρούστηκαν σε δρόμο που συνδέει λιμάνια με το Κάιρο. Δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός ακόμα.