Σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε στην ανατολική Ινδονησία, όπου εντοπίστηκαν συντρίμμια και μία σορός μετά τη χθεσινή πτώση μικρού αεροσκάφους με δέκα επιβαίνοντες, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Το αεροσκάφος της Indonesia Air Transport είχε απογειωθεί από τη Γιογκιακάρτα με προορισμό το Μακάσαρ, ωστόσο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας.
Ο Μουχάμαντ Αρίφ Ανουάρ, επικεφαλής της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης του Μακάσαρ, δήλωσε ότι οι διασώστες εντόπισαν “την άτρακτο, το οπίσθιο τμήμα και φινιστρίνια” του αεροσκάφους. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, “βρέθηκε και η σορός ενός άνδρα… σε βάθος περίπου 200 μέτρων σε μια χαράδρα, κοντά στα συντρίμμια του αεροσκάφους”.
Ο Αντί Σουλτάν, αξιωματούχος των τοπικών υπηρεσιών διάσωσης, επιβεβαίωσε τον εντοπισμό της σορού και ανέφερε ότι η επιχείρηση ανάσυρσης θα πραγματοποιηθεί αύριο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν τρεις υπάλληλοι του υπουργείου Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας, που εκτελούσαν αποστολή εποπτείας, καθώς και επτά μέλη πληρώματος.
Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης. Σύμφωνα με τον αξιωματικό του στρατού Μπανγκούν Ναουόκο, οι εργασίες εξελίσσονται με δυσκολία λόγω του ανώμαλου εδάφους και της ομίχλης που επικρατεί στην περιοχή.