Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε την έναρξη της εισόδου του στην πόλη Τάμπκα, στην επαρχία Ράκα, σημειώνοντας ότι «περικυκλώνει» τις κουρδικές δυνάμεις που βρίσκονται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της περιοχής.
Σύμφωνα με τη μονάδα επιχειρήσεων του στρατού, όπως μεταδίδει το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, «οι δυνάμεις του συριακού στρατού άρχισαν να εισέρχονται στην πόλη Τάμπκα από διάφορους άξονες, περικυκλώνοντας παράλληλα τις τρομοκρατικές πολιτοφυλακές του PKK μέσα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τάμπκα».
Παράλληλα, το συριακό υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε ότι οι αρχές ανέκτησαν τον έλεγχο δύο σημαντικών πετρελαιοπηγών στη βόρεια Συρία, οι οποίες μέχρι σήμερα βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων.
Όπως αναφέρει το υπουργείο, ο συριακός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο του κοιτάσματος πετρελαίου Σαφιάν και του κοιτάσματος Αλ Θάρουα, που βρίσκονται κοντά στην πόλη Τάμπκα, στην επαρχία Ράκα. Η συριακή δημόσια εταιρία πετρελαίου επιβεβαίωσε ότι πλέον διαχειρίζεται τις σχετικές εγκαταστάσεις, με στόχο την επανεκκίνηση της παραγωγής.