ΓΔ: 2299.87 3.17% Τζίρος: 441.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
έμβλημα ICE ΗΠΑ
Φώτο: Shutterstock

Έρευνα ΗΠΑ για δημοκρατικούς στη Μινεσότα με κατηγορίες συνωμοσίας

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ερευνά τον κυβερνήτη Μινεσότα Τιμ Γουόλς και τον δήμαρχο Μινεάπολης Τζέικομπ Φρέι για φερόμενη παρεμπόδιση των επιχειρήσεων της ICE, σύμφωνα με το CBS News. Η έρευνα σχετίζεται με δηλώσεις τους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του ομοσπονδιακού υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε βάρος αξιωματούχων στη Μινεσότα, μεταξύ των οποίων ο κυβερνήτης Τιμ Γουόλς και ο δήμαρχος της Μινεάπολης Τζέικομπ Φρέι, σύμφωνα με δημοσίευμα του CBS News που επικαλείται πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Η έρευνα αφορά υποτιθέμενη συνωμοσία για την παρακώλυση των επιχειρήσεων της αστυνομίας μετανάστευσης (ICE). Όπως μεταδίδεται, οι δηλώσεις των κ.κ. Γουόλς και Φρέι για την ανάπτυξη χιλιάδων πρακτόρων της ICE και της συνοριοφυλακής (CBP) στη Μινεάπολη και τα προάστιά της αποτέλεσαν τη βάση για την έναρξη της έρευνας.

Η κυβέρνηση Τραμπ είχε αποστείλει περίπου 3.000 ομοσπονδιακούς πράκτορες στην πολιτεία της Μινεσότα, ενισχύοντας την παρουσία των ομοσπονδιακών δυνάμεων στην περιοχή.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν προχώρησε σε άμεσο σχολιασμό όταν το πρακτορείο Ρόιτερς ζήτησε σχετική τοποθέτηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΑΕ προς Ιράν: Διπλωματία και άμυνα αποτελούν εθνική κυριαρχία

Τα ΗΑΕ τονίζουν πως οι σχέσεις τους με ξένες χώρες είναι ζήτημα εθνικής κυριαρχίας, απορρίπτοντας τις ιρανικές κατηγορίες, ενώ διατηρούν το δικαίωμα να απαντήσουν σε απειλές μετά νέες εντάσεις μεταξύ των δύο κρατών.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ υπέγραψε αντιτρομοκρατική στρατηγική για τη Δύση

Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε νέα αντιτρομοκρατική στρατηγική με στόχο την εξουδετέρωση απειλών στο δυτικό ημισφαίριο και την αποδυνάμωση των καρτέλ, ανακοίνωσε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Σεμπάστιαν Γκόρκα.
Σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Έτοιμοι για όλα τα σενάρια, διαρκής επαφή με ΗΠΑ για Ιράν

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο για κάθε πιθανό σενάριο, επισημαίνοντας τον πλήρη συντονισμό με τις ΗΠΑ και στόχο την απομάκρυνση εμπλουτισμένου ουρανίου και τη διάλυση των πυρηνικών δυνατοτήτων του Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν επιδιώκει διαπραγματεύσεις για συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ τόνισε ξανά ότι το Ιράν επιδιώκει διαπραγματεύσεις και συμφωνία με τις ΗΠΑ, δηλώνοντας πως η κατάσταση στο Ιράν εξελίσσεται ομαλά και σύντομα θα φανεί αν μπορεί να επιτευχθεί μια αμοιβαία ικανοποιητική συμφωνία.
Πάπας Λέων ΙΔ'
ΔΙΕΘΝΗ

Βατικανό: «Περίεργη» η κριτική Τραμπ στον Πάπα, λέει ο καρδινάλιος Παρολίν

Ο καρδινάλιος Παρολίν χαρακτήρισε «περίεργες» τις επιθέσεις Τραμπ στον πάπα Λέοντα ΙΔ΄ για το Ιράν. Απέφυγε να κάνει περαιτέρω σχόλια, ενώ αύριο ο πάπας θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Ρούμπιο στο Βατικανό.