ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: ΑΠΕ

Τζεντιλόνι: Το Ταμείο Ανάκαμψης θα πλησιάσει το 1 τρισ. ευρώ

Ο αρμόδιος Επίτροπος υπογράμμισε, ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να χορηγηθούν «το γρηγορότερο δυνατό» και ότι «οι τελικές αποφάσεις θα συνδέονται, φυσικά, με τους στόχους που πρόκειται να θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Το Ταμείο Ανάκαμψης, στο τέλος, θα πλησιάσει το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ», δηλώνει στην Rai ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων, Πάολο Τζεντιλόνι.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σε δηλώσεις του στο κανάλι Rai tre, της ιταλικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τόνισε ότι «στο τέλος, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης θα πλησιάσει το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ». «Ας μην ξεχνάμε ότι το Ταμείο αυτό θα προσφέρει επιχορηγήσεις αλλά και δάνεια με χαμηλά επιτόκια», πρόσθεσε ο Τζεντιλόνι, σύμφωνα με τον οποίο η χθεσινή γαλλογερμανική συμφωνία επί του θέματος, αποτελεί «γεγονός χωρίς προηγούμενο».

Ο αρμόδιος Επίτροπος υπογράμμισε, τέλος, ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να χορηγηθούν «το γρηγορότερο δυνατό» και ότι «οι τελικές αποφάσεις θα συνδέονται, φυσικά, με τους στόχους που πρόκειται να θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Στο μεταξύ, μία «αντιπρόταση» του, στο «Ταμείο ανάκαμψης», το οποίο ανακοίνωσαν χθες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ, για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών που προκαλεί ο νέος κορονοϊος, προαναγγέλει ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, σε συνέντευξή στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Oberoesterreichische Nachrichten.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανάκτορο Κνωσού Κρήτη
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κρήτη: Πώς μετατρέπεται σε ένα ελληνικό «SPACE Island»

Η Ελλάδα διεκδικεί ενεργό ρόλο στη διαστημική οικονομία της Ευρώπης, με την Κρήτη στο επίκεντρο μέσω του έργου SPACE-Crete. Με προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ και νέο Κέντρο Αριστείας, η χώρα στοχεύει να γίνει παραγωγός τεχνολογίας.
Χρησιμοποιημένα αυτοκίνητα σειρά
ΔΙΕΘΝΗ

Στην ΕΕ, το 50% των εισαγόμενων μεταχειρισμένων έχει γυρισμένα χιλιόμετρα

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα μισά εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στην ΕΕ έχουν γυρισμένα χιλιόμετρα, ενώ στα Βαλκάνια το ποσοστό είναι ακόμη μεγαλύτερο. Ο ΣΕΑΑ συνιστά προσοχή στην αγορά και έλεγχο πριν τον εκτελωνισμό.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Νέα δικαιώματα επιβατών και ευκολότερα διασυνοριακά ταξίδια

Η Κομισιόν προτείνει ενιαίο σύστημα κρατήσεων για εύκολα διασυνοριακά σιδηροδρομικά ταξίδια και ενίσχυση δικαιωμάτων επιβατών, με καλύτερη προστασία και διαφάνεια για περισσότερες επιλογές σε συνδυασμό με άλλα μεταφορικά μέσα.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη: Η 3D ψηφιοποίηση φέρνει καινοτομία και πρόσβαση στον πολιτισμό

Η Λίνα Μενδώνη συμμετείχε σε εκδήλωση για την πανευρωπαϊκή δράση «Twin it!», που προωθεί τη 3D ψηφιοποίηση πολιτιστικής κληρονομιάς. Τόνισε τη σημασία της Europeana ως κεντρικής πλατφόρμας συλλογής και προβολής δεδομένων.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέτρα στήριξης αλιέων και υδατοκαλλιέργειας από την Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε προσωρινό πλαίσιο για κρατικές ενισχύσεις στην αλιεία και υδατοκαλλιέργεια, λόγω αυξήσεων τιμών καυσίμων, διαβεβαιώνοντας παράλληλα για την παρακολούθηση κινδύνων επάρκειας εφοδιασμού στην ΕΕ.
Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-McGrath: Εξαιρετική συνεργασία για το κράτος δικαίου

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Επίτροπο Μ. McGrath στο Μαξίμου για παραπληροφόρηση, προστασία θεσμών και εκλογών, Τεχνητή Νοημοσύνη και χρήση social media από ανηλίκους. Αναφορά στο σχέδιο απαγόρευσης για κάτω των 15 ετών.