ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Λευκός Οίκος εξωτερικό

ΗΠΑ: Η ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στη Γροιλανδία δεν επηρεάζει τον Τραμπ

Παραγωγική χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος τη συνάντηση με Δανία και Γροιλανδία, τονίζοντας ότι η αποστολή ευρωπαϊκών στρατευμάτων δεν επηρεάζει το στόχο του Τραμπ για τη Γροιλανδία, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Κάρολαϊν Λέβιτ.

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε παραγωγική τη συνάντηση ανάμεσα σε Αμερικανούς αξιωματούχους και εκπροσώπους της Δανίας και της Γροιλανδίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υπογράμμισε ότι η αποστολή ευρωπαϊκών στρατευμάτων στη Γροιλανδία δεν επηρεάζει τη στάση του προέδρου Τραμπ σχετικά με το συγκεκριμένο έδαφος.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων "δεν έχει κανέναν αντίκτυπο στον στόχο (του Ντόναλντ Τραμπ) να αποκτήσει" το αυτόνομο έδαφος της Δανίας.

Η Κάρολαϊν Λέβιτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τόνισε πως "δεν νομίζω ότι η ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ευρώπη επηρεάζει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων του προέδρου και αυτό δεν έχει κανέναν αντίκτυπο στον στόχο του να αποκτήσει τη Γροιλανδία".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ και ΕΕ σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ διαβεβαιώνει στήριξη στα μέλη της μετά τις απειλές Τραμπ κατά Ισπανίας

Η ΕΕ δήλωσε πως θα υπερασπίζεται τα κράτη μέλη της μετά τις απειλές Τραμπ ότι οι ΗΠΑ θα σταματήσουν το εμπόριο με την Ισπανία. Η Κομισιόν τονίζει πως τα ευρωπαϊκά συμφέροντα θα προστατευτούν και καλεί τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.
Μέττε Φρεντέρικσεν συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Η πρωθυπουργός Δανίας: «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»

Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, από την Άγκυρα, τόνισε πως αναμένει από τους ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους να σεβαστούν την κυριαρχία της Δανίας και να αποδεχτούν ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται να πουληθεί.
Μέττε Φρεντέρικσεν συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τρίτη θητεία στην πρωθυπουργία εξασφάλισε η Μέτε Φρεντέρικσεν στη Δανία

Η Μέτε Φρεντέρικσεν ανακοίνωσε συμφωνία με κεντρώα και αριστερά κόμματα για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, εξασφαλίζοντας τρίτη θητεία και δίνοντας τέλος στην αβεβαιότητα μετά τις εκλογές του Μαρτίου.
Ντόναλντ Τραμπ Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ζητούν ισχυρότερη παρουσία στη Γροιλανδία για λόγους ασφάλειας

Ο Αμερικανός απεσταλμένος στη Γροιλανδία τόνισε πως οι ΗΠΑ πρέπει να ενισχύσουν την παρουσία τους στο νησί, επισημαίνοντας ότι η Γροιλανδία «έχει ανάγκη τις ΗΠΑ», μετά την πρώτη του επίσκεψη ως απεσταλμένος.
Μέττε Φρεντέρικσεν συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Δανία: Εκλογές στις 24 Μαρτίου εν μέσω κρίσης στη Γροιλανδία

Η Δανία θα διεξαγάγει εκλογές στις 24 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Φρεντέρικσεν, η οποία βλέπει τη δημοτικότητά της να ενισχύεται μετά τη σθεναρή στάση της έναντι των πιέσεων των ΗΠΑ για τη Γροιλανδία.