ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Ουκρανικός στρατός μάχη
Στρατιώτες της Ουκρανίας πυροβολούν βαρύ πυροβολικό στο πεδίο μάχης κατά τον πόλεμο.

Ζελένσκι: Απαιτούνται μεγαλύτερες αλλαγές στο σύστημα επιστράτευσης

Ο Ζελένσκι τόνισε πως απαιτούνται σαρωτικές αλλαγές στο σύστημα επιστράτευσης, ώστε να διασφαλιστεί δίκαιη κατανομή προσωπικού και περισσότερες δυνατότητες για τις ουκρανικές δυνάμεις και την οικονομία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπογράμμισε την ανάγκη για σημαντικές αλλαγές στο σύστημα επιστράτευσης της χώρας, με στόχο την ενίσχυση της άμυνας έναντι της Ρωσίας.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, μετά από συνάντηση με τον νέο υπουργό Άμυνας, Μιχαήλο Φιόντοροφ, έχουν ήδη ληφθεί αποφάσεις που διασφαλίζουν μια πιο δίκαιη κατανομή του προσωπικού στις μάχιμες ταξιαρχίες.

Ο κ. Ζελένσκι τόνισε ότι απαιτούνται «πολύ ευρύτερες αλλαγές στη διαδικασία επιστράτευσης», ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες ευκαιρίες τόσο για τις Αμυντικές και Ασφαλιστικές Δυνάμεις της Ουκρανίας όσο και για τις οικονομικές διαδικασίες της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι συνομίλησε με τους Κούσνερ και Γουίτκοφ σήμερα

Ο Ζελένσκι συνομίλησε τηλεφωνικά με Αμερικανούς απεσταλμένους εν μέσω κρίσης με τον Τραμπ, ο οποίος απέκλεισε τη Ρωσία από νέες κυρώσεις. Τόνισε τη σημασία της αμερικανικής στάσης και της συνεχιζόμενης ενημέρωσης των εταίρων.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Θα υπάρξει σύντομα νέα συνάντησή με Αμερικανούς για επίτευξη ειρήνης

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρίσκεται σε επαφές με απεσταλμένους του Τραμπ για οργάνωση νέας ειρηνευτικής συνάντησης, ακόμη και μέσα στην εβδομάδα. Παράλληλα, οι ΗΠΑ επανέφεραν την παροχή μυστικών πληροφοριών στην Ουκρανία.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Λυπούμαστε για την πιθανή εκτροπή των drones μας στη Λιθουανία

Το ουκρανικό ΥΠΕΞ εξέφρασε λύπη για πιθανή εκτροπή drones στον εναέριο χώρο της Λιθουανίας, πιθανότατα λόγω ρωσικού ηλεκτρονικού πολέμου, και ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση, δεσμευόμενο να συνεργαστεί με τη Λιθουανία.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: 76 ρωσικές επιθέσεις στον ενεργειακό τομέα μας σε μία εβδομάδα

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως η Ρωσία επιτέθηκε 76 φορές στους τομείς ενέργειας, πετρελαίου και αερίου της Ουκρανίας από τότε που ο Τραμπ ανακοίνωσε ενεργειακή εκεχειρία, με πλήγματα σε Βινίτσια, Ζίτομιρ, Χμελνίτσκι και Οδησσό.
Φωτιά μετά από βομβαρδισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί σε Ζαπορίζια, Πολτάβα και Αγία Πετρούπολη από επιθέσεις

Τουλάχιστον δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες από ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις στη Ζαπορίζια και την Πολτάβα ανακοίνωσαν ουκρανικές αρχές. Ζημιές σε πολυκατοικίες, αυτοκίνητα και εκπαιδευτικό ίδρυμα στις πληγείσες περιοχές.
Εκτόξευση πυραύλων
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Αναχαίτιση 200 ουκρανικών drones με κατεύθυνση τη Μόσχα

Σχεδόν 200 ουκρανικά drones καταστράφηκαν από ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κοντά στη Μόσχα, δήλωσε ο δήμαρχος Σομπιάνιν. Δύο αεροδρόμια της Μόσχας έκλεισαν προσωρινά, καθώς εξετάζονται τα συντρίμμια.