ΓΔ: 2206.3 -0.21% Τζίρος: 281.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ πρόσωπο
Φώτο: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Credits: Shutterstock

O Τραμπ στηρίζει τους Ιρανούς διαδηλωτές και υπόσχεται βοήθεια

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τους Ιρανούς διαδηλωτές να συνεχίσουν μέχρι να ανατρέψουν το καθεστώς, υποσχόμενος βοήθεια και ανακοινώνοντας διακοπή επαφών με Ιρανούς αξιωματούχους έως τη λήξη της βίας σε βάρος διαδηλωτών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κάλεσε τους Ιρανούς διαδηλωτές να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με στόχο την ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης. Σε ανάρτησή του στο Truth Social, ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι «η βοήθεια είναι καθ' οδόν», χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά: «Ιρανοί Πατριώτες, ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΤΕ - ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΣΑΣ!!!». Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε ακύρωση όλων των συναντήσεων με Ιρανούς αξιωματούχους, έως ότου σταματήσουν οι δολοφονίες διαδηλωτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη απειλεί ΗΠΑ και Ισραήλ, 116 καταγεγραμένοι νεκροί στις διαδηλώσεις

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου προειδοποίησε τον Τραμπ ότι παρέμβαση των ΗΠΑ θα φέρει αντίποινα κατά Ισραήλ και αμερικανικών βάσεων. 116 νεκροί στις διαδηλώσεις, η πρόσβαση στο διαδίκτυο παραμένει κομμένη.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως το Ιράν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω των διαδηλώσεων, σημειώνοντας ότι ο κόσμος δείχνει έτοιμος να ελέγξει πόλεις. Προειδοποίησε δε την ιρανική κυβέρνηση να μην ανοίξει πυρ κατά διαδηλωτών.
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Τεχεράνη: «Απειλή» οι δηλώσεις Τραμπ-Νετανιάχου, θα υπάρξει απάντηση

Το Ιράν χαρακτηρίζει «απειλή» τις δηλώσεις Μπάιντεν και Νετανιάχου για τις διαδηλώσεις, προειδοποιώντας πως δεν θα μείνουν αναπάντητες. Ο στρατηγός Χαταμί τόνισε ότι σε περίπτωση λάθους, η απάντηση θα είναι πιο αποφασιστική από πριν.
Αλί Χαμενεΐ Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Χαμενεΐ προς ΗΠΑ: Η Τεχεράνη δεν θα υποκύψει στον εχθρό

Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι το Ιράν δεν θα υποκύψει στους εχθρούς, απαντώντας στις απειλές Τραμπ για αμερικανική παρέμβαση. Το ιρανικό ΥΠΕΞ καταδίκασε και την επίθεση των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Επικίνδυνη θεωρεί ο ΥΠΕΞ Αραγτσί την απειλή Τραμπ για επέμβαση

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί χαρακτήρισε «άφρονα και επικίνδυνη» την απειλή του Τραμπ για ενδεχόμενη επέμβαση στις διαδηλώσεις, ενώ τόνισε ότι οι επιθέσεις σε δημόσια αγαθά είναι απαράδεκτες, παρά την ειρηνικότητα των συγκεντρώσεων.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Προειδοποίηση Τεχεράνης σε Τραμπ για παρέμβαση ΗΠΑ στις διαδηλώσεις

Οι δηλώσεις Τραμπ περί αμερικανικής επέμβασης στο Ιράν, μετά τις διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας που μετετράπησαν σε πολιτική διαμαρτυρία, προκαλούν ένταση. Η Τεχεράνη προειδοποιεί για σοβαρές συνέπειες, αν υπάρξει ξένη παρέμβαση.