ΓΔ: 2407.07 1.56% Τζίρος: 399.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε επίσημη ομιλία με φόντο τη σημαία του Ισραήλ.

Ισραήλ-Γερμανία: Συμφωνία ασφάλειας με επίκεντρο το Ιράν

Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν στην Ιερουσαλήμ συμφωνία ασφαλείας για την αντιμετώπιση απειλών από το Ιράν και συμμάχους του, με τη Γερμανία να δηλώνει τη δέσμευσή της στην ασφάλεια του Ισραήλ.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ και η Γερμανία υπέγραψαν συμφωνία ασφαλείας στην Ιερουσαλήμ, με στόχο την αντιμετώπιση απειλών που προέρχονται από το Ιράν και τους συμμάχους του. Η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η συμφωνία αντανακλά τη βαθιά δέσμευση της Γερμανίας στην ασφάλεια του Ισραήλ. Το κείμενο της συμφωνίας αναφέρεται στις περιφερειακές απειλές που προκύπτουν από το Ιράν και οργανώσεις όπως η Χεζμπολά, η Χαμάς και οι Χούθι.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, «το Ιράν και οι σύμμαχοί του (...) απειλούν όχι μόνο το Ισραήλ αλλά επίσης την περιφερειακή σταθερότητα και τη διεθνή ασφάλεια».

Η Γερμανία, λόγω της ιστορικής ευθύνης της για το Ολοκαύτωμα, παραμένει τα τελευταία χρόνια ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές του Ισραήλ.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γεδεών Σάαρ, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να χαρακτηρίσει «τρομοκρατική οργάνωση» τους Φρουρούς της Επανάστασης, μετά από συνάντηση που είχε με τον γερμανό υπουργό. Όπως σημείωσε, «αυτή είναι εδώ και πολύ καιρό η θέση της Γερμανίας και σήμερα, η σημασία αυτού του ζητήματος είναι σαφής για όλους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χάρτης Ιράν Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από την έκρηξη στο Ιράν, «δεν σχετιζόμαστε» είπε το Ισραήλ

Έκρηξη σε οκταώροφο κτίριο στη Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν προκάλεσε σοβαρές ζημιές και τραυματίες, χωρίς αναφορές για θύματα μέχρι στιγμής. Τα αίτια παραμένουν άγνωστα, ενώ οι αρχές διεξάγουν έρε
Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ένοπλες δυνάμεις σε ύψιστη επιφυλακή, τονίζει ο στρατός

Ο αρχηγός του ιρανικού στρατού προειδοποίησε ΗΠΑ και Ισραήλ για αντίποινα αν δεχτεί επίθεση το Ιράν, τονίζοντας ότι οι ιρανικές δυνάμεις είναι σε ύψιστη επιφυλακή και πως η πυρηνική τεχνολογία της χώρας δεν μπορεί να εξαλειφθεί.
Σημαίες ΕΕ και Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την ένταξη των Φρουρών Επανάστασης στη λίστα τρομοκρατών της ΕΕ

Το Ισραήλ χαρακτήρισε «ιστορική» την απόφαση της ΕΕ να εντάξει τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν στη λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως δήλωσε ο ΥΠΕΞ Γκίντεον Σάαρ, σημειώνοντας τη μακρά προσπάθεια του Ισραήλ για αυτό.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Axios: Ισραήλ και Σαουδική Αραβία στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες για Ιράν

Σύμφωνα με το Axios, αξιωματούχοι από Ισραήλ και Σαουδική Αραβία βρίσκονται στις ΗΠΑ για επαφές για το Ιράν, ενώ ο Τραμπ εξετάζει στρατιωτικές επιλογές και το Reuters δεν έχει επιβεβαιώσει.
Θάνατος με θανατηφόρα ένεση
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εκτέλεσαν άνδρα καταδικασμένο για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

Το Ιράν εκτέλεσε έναν άνδρα, που είχε καταδικαστεί για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ, μεταδίδοντας διαβαθμισμένες πληροφορίες στη Μοσάντ και βοηθώντας σε σαμποτάζ του υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο Mizan.