ΓΔ: 2613.58 0.13% Τζίρος: 135.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:58:39
αμερικανικά πυρηνικά όπλα

Τραμπ: Ο αμερικανικός στρατός εξετάζει σκληρές επιλογές για το Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εξετάζουν «πολύ δυνατές επιλογές» για το Ιράν, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για πιθανή βίαιη καταστολή των μαζικών κινητοποιήσεων. «Θα πάρουμε απόφαση», είπε σε δημοσιογράφους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εξετάζουν «πολύ δυνατές επιλογές» σε σχέση με το Ιράν, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για πιθανή βίαιη καταστολή των μαζικών κινητοποιήσεων στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο αεροσκάφος του, «Εξετάζουμε το ζήτημα πολύ σοβαρά. Ο στρατός εξετάζει το ζήτημα, και μελετάμε πολύ δυνατές επιλογές. Θα πάρουμε απόφαση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ήρθε η στιγμή η Ουκρανία να αλλάξει τον πρόεδρό της

Ο Τραμπ ζήτησε από τον Ζελένσκι να σταματήσει τις ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια και πρότεινε αλλαγή ηγεσίας στην Ουκρανία, θεωρώντας ότι έτσι θα βρεθεί συμφωνία με τη Ρωσία και θα μειωθούν οι τιμές καυσίμων.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν θα υπάρξει επίθεση στο Ιράν πριν τις ενδιάμεσες εκλογές

Ο Τραμπ απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας αμερικανικής επίθεσης στο Ιράν πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν «παραγωγικές συνομιλίες» με την Τεχεράνη και διατηρούν αυστηρά μέτρα πίεσης.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν θα επιτεθούμε στο Ιράν πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν «παραγωγικές» συνομιλίες με το Ιράν και δεν σκοπεύουν να επιτεθούν πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ενώ συνεχίζονται οι κυρώσεις στα ιρανικά λιμάνια και η διέλευση πετρελαίου από τα Στενά του Ορμούζ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Μου αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης, δηλώνει ο πρώην πρόεδρος ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης, επικρίνοντας τη Νορβηγική Επιτροπή ενόψει της ανακοίνωσης των φετινών υποψηφίων. Υποστήριξε ότι έχει συμβάλει στην παύση οκτώ πολέμων από το 2025.