ΓΔ: 2275.7 -2.22% Τζίρος: 246.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
Ο Ντόναλντ Τραμπ κάθεται στο Οβάλ Γραφείο, με φόντο τις αμερικανικές σημαίες.

Τραμπ: Η Βενεζουέλα θα αγοράζει μόνο αμερικανικά προϊόντα από πωλήσεις πετρελαίου

Ο Τραμπ δήλωσε πως η Βενεζουέλα θα ξοδέψει τα έσοδα από το αμερικανικό πετρέλαιο μόνο για αγορά αμερικανικών προϊόντων, όπως αγροτικά αγαθά, φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό και υλικά για ενεργειακές υποδομές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε μέσω της πλατφόρμας Truth Social πως η Βενεζουέλα θα αγοράσει αποκλειστικά προϊόντα αμερικανικής κατασκευής με τα έσοδα από την πώληση πετρελαίου, στο πλαίσιο συμφωνίας που διαμορφώθηκε μεταξύ Ουάσιγκτον και Καράκας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, "μόλις ενημερώθηκα ότι η Βενεζουέλα θα αγοράσει μόνο αμερικανικής κατασκευής προϊόντα με τα χρήματα που θα λάβει από τη νέα συμφωνία μας για το πετρέλαιο".

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αγορές θα αφορούν μεταξύ άλλων αμερικανικά αγροτικά προϊόντα, φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό, καθώς και υλικά για την αναβάθμιση του ηλεκτρικού δικτύου και των ενεργειακών υποδομών της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινώσει πως η προσωρινή κυβέρνηση της Βενεζουέλας θα παραδώσει στις ΗΠΑ 30 έως 50 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, τα οποία θα διατεθούν στις τιμές της αγοράς, με τον ίδιο να δηλώνει πως "τα χρήματα θα τα ελέγχω εγώ".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κατάληψη δεξαμενόπλοιου με πετρέλαιο στον Ινδικό, λέει το Πεντάγωνο

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο με 700.000 βαρέλια πετρελαίου στον Ινδικό Ωκεανό, παρακάμπτοντας το εμπάργκο Τραμπ σε πλοία προς ή από Βενεζουέλα, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο. Προορισμός του ήταν η Κίνα.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Έχουμε καταλήξει σε εμπορική συμφωνία με την Ινδία

Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία με την Ινδία για μείωση δασμών σε 18% και διακοπή αγοράς ρωσικού πετρελαίου. Ο Μόντι δεσμεύτηκε να αγοράζει περισσότερο πετρέλαιο από ΗΠΑ και πιθανόν Βενεζουέλα.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ινδία θα προμηθεύεται πετρέλαιο από Βενεζουέλα και όχι από Ιράν

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι η Ινδία θα αγοράζει πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα αντί για το Ιράν και κάλεσε και την Κίνα να συνάψει παρόμοια συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη βενεζουελάνικη προμήθεια.
Νικολάς Μαδούρο και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Εξάγαμε 50 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από Βενεζουέλα, δεν με νοιάζει ο Μαδούρο

Οι ΗΠΑ εξασφάλισαν 50 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από τη Βενεζουέλα, τα οποία ήδη πωλούν, όπως δήλωσε ο Τραμπ. Δεν σκοπεύει να μιλήσει με τον Μαδούρο, που παραμένει κρατούμενος σε αμερικανική φυλακή μετά τα γεγονότα της 3ης Ιανουαρίου.
Σημαίες ΗΠΑ και Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος της Κούβας προς Τραμπ: "Δεν δεχόμαστε υποδείξεις"

Ο Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ απέρριψε την απειλή του Τραμπ, τονίζοντας ότι η Κούβα είναι ανεξάρτητη και δεν δέχεται υποδείξεις, ενώ υπογράμμισε πως η χώρα του θα αμυνθεί απέναντι στις πιέσεις των ΗΠΑ ως το τέλος.