ΓΔ: 2203.09 -0.85% Τζίρος: 205.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:02
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια επίσημης ομιλίας με φόντο την ουκρανική σημαία.

Ζελένσκι: Κρίσιμες οι γραπτές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι από το Παρίσι δήλωσε ικανοποιημένος για τη διάσκεψη κορυφής, τονίζοντας τη σημασία γραπτών δεσμεύσεων για το Κίεβο μετά την ειρήνη. Οι ΗΠΑ εξέφρασαν έτοιμες να βοηθήσουν, διαβεβαιώνοντας για οριστική ειρήνη.

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της διεθνούς διάσκεψης κορυφής για το Ουκρανικό εξέφρασε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από το Παρίσι. Τόνισε πως η ύπαρξη γραπτών δεσμεύσεων για την παροχή εγγυήσεων ασφαλείας προς το Κίεβο, αμέσως μετά την επίτευξη ειρήνης με τη Ρωσία, αποτελεί εξέλιξη εξαιρετικής σημασίας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε ακόμη ότι οι ΗΠΑ εμφανίζονται πρόθυμες να στηρίξουν περαιτέρω την Ουκρανία.

Από την αμερικανική πλευρά, ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, ανέφερε πως η σημερινή απόφαση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Όπως υπογράμμισε, η Ουκρανία γνωρίζει πλέον ότι, μόλις επιτευχθεί ειρήνη με τη Ρωσία, αυτή θα είναι οριστική.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Παράνομη η αγορά ουκρανικών σιτηρών από το Ισραήλ

Ο Ζελένσκι καταγγέλλει πως η αγορά σιτηρών από κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη από το Ισραήλ, τα οποία η Ρωσία έχει "κλέψει", είναι παράνομη, προαναγγέλλοντας κυρώσεις σε όσους επωφελούνται από τέτοιες ενέργειες.
Έκρηξη σε εργοστάσιο
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκροί και εκκενώσεις από ουκρανικές επιθέσεις στη ρωσική Μπέλγκοροντ

Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από επιθέσεις ουκρανικών drones σε δύο οικισμούς της περιφέρειας Μπέλγκοροντ, στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση drones προκάλεσε φωτιά σε ρωσικό διυλιστήριο της Τουάπσε

Ουκρανικά drones έπληξαν ξανά το διυλιστήριο πετρελαίου στην Τουάπσε, προκαλώντας πυρκαγιά, ενώ σημειώθηκε πετρελαιοκηλίδα στη θάλασσα. Το διυλιστήριο, ιδιοκτησίας Rosneft, παραμένει κλειστό από τα μέσα Απριλίου.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στηρίζει ξανά τον «ιερό πόλεμο» της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν διαβεβαίωσε πως η Βόρεια Κορέα στηρίζει τη Ρωσία στην εισβολή της στην Ουκρανία, δηλώνοντας έτοιμος να βοηθήσει τη Μόσχα να νικήσει, σύμφωνα με το KCNA, παρουσία του Ρώσου ΥΠΕΘΑ Μπελοούσοφ.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα τραυματίες στην Οδησσό από επίθεση ρωσικών drones

Ρωσική επίθεση με drone στην Οδησσό προκάλεσε 10 τραυματισμούς, ανάμεσά τους δύο παιδιά, και ζημιές σε κατοικίες. Η μεγαλύτερη καταστροφή σημειώθηκε στη συνοικία Πριμόρσκι, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.