ΓΔ: 2234.68 0.23% Τζίρος: 200.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Στρατιώτης ΗΠΑ και Βενεζουέλας
Σκιά στρατιώτη μπροστά από σημαιες ΗΠΑ και Βενεζουέλας, σκιαγραφώντας ένταση ή σύγκρουση.

Βενεζουέλα: Επιτροπή Ροδρίγκες για απελευθέρωση του Μαδούρο

Η Ντέλσι Ροδρίγκες ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής για την απελευθέρωση του Μαδούρο και της συζύγου του, οι οποίοι συνελήφθησαν από τον αμερικανικό στρατό. Ο Μαδούρο κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών και τρομοκρατία.

Η προσωρινή πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροδρίγκες, ανακοίνωσε τη δημιουργία επιτροπής με στόχο την εξασφάλιση της απελευθέρωσης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και της συζύγου του Σίλια Φλόρες. Οι δύο συνελήφθησαν το Σάββατο κατά τη διάρκεια επιχείρησης του αμερικανικού στρατού και μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ.

Ο κ. Μαδούρο, τον οποίο οι αμερικανικές αρχές κατηγορούν για «διακίνηση ναρκωτικών» και «τρομοκρατία», κρατείται σε κέντρο κράτησης στη Νέα Υόρκη. Αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή της Νέας Υόρκης εντός της ημέρας.

Η επιτροπή χαρακτηρίζεται ως «υψηλού επιπέδου» και παρουσιάστηκε από τον υπουργό Πληροφοριών, Φρέντι Νιάνιες, ο οποίος συμμετέχει ως μέλος. Τη συμπροεδρία αναλαμβάνουν ο Χόρχε Ροδρίγκες, πρόεδρος του κοινοβουλίου, και ο υπουργός Εξωτερικών Ιβάν Χιλ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής έφθασε στο Καράκας

Ο Τζον Μπάρετ, νέος επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, έφτασε σήμερα, σηματοδοτώντας πρόοδο στην εξομάλυνση των σχέσεων Ουάσινγκτον-Καράκας μετά την ανατροπή Μαδούρο.
Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε νεκροί κρατούμενοι σε εξέγερση φυλακής υψίστης ασφαλείας στη Βενεζουέλα

Πέντε κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε εξέγερση στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Γιάρε, νότια του Καράκας, λόγω σύγκρουσης, σύμφωνα με το υπουργείο Σωφρονιστικών της Βενεζουέλας. Οι φυλακές της χώρας επικρίνονται για τις κακές συνθήκες διαβίωσης.
Μαρία Κορίνα Ματσάδο συγκέντρωση
ΔΙΕΘΝΗ

Μαρία Κορίνα Ματσάδο: Επιστροφή και απαίτηση άμεσων εκλογών στη Βενεζουέλα

Η ηγέτις της αντιπολίτευσης Βενεζουέλας, Μαρία Κορίνα Ματσάδο, δηλώνει αισιόδοξη για επιστροφή στην πατρίδα της πριν το 2026 και καλεί τις ΗΠΑ να επιταχύνουν την πορεία προς δίκαιες εκλογές, προειδοποιώντας για ενδεχόμενη αναταραχή.
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τζον Μπάρετ αναλαμβάνει επικεφαλής της αποστολής στη Βενεζουέλα

Ο Τζον Μπάρετ ορίστηκε νέος επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στη Βενεζουέλα, λίγους μήνες μετά τη σύλληψη του Νικολάς Μαδούρο. Οι ΗΠΑ και Βενεζουέλα αποκατέστησαν τις σχέσεις τους, χωρίς ακόμα πρέσβη.
Βενεζουέλα στρατιώτης πλήθος
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Αστυνομικά δακρυγόνα κατά διαδηλωτών στο Καράκας

Αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν διαδηλωτές έξω από το προεδρικό μέγαρο στο Καράκας, όπου πλήθος ζητούσε αυξήσεις μισθών. Η προσωρινή πρόεδρος υποσχέθηκε συνετή αύξηση μισθών μετά από χρόνια κρίσης.