ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βενεζουέλα στρατιώτης παρέλαση
Στρατιώτης στη Βενεζουέλα με τουφέκι και σημαία στο φόντο κατά τη διάρκεια παρέλασης.

Ο στρατός της Βενεζουέλας στηρίζει ως προσωρινή πρόεδρο τη Ντέλσι Ροντρίγκες

Ο στρατός της Βενεζουέλας αναγνώρισε την αντιπρόεδρο Ντέλσι Ροντρίγκες ως προσωρινή πρόεδρο μετά τη σύλληψη του Μαδούρο από τον αμερικανικό στρατό. Ο Υπουργός Άμυνας ζήτησε την απελευθέρωσή του και καταδίκασε τη βία κατά της ασφάλειάς του.

Ο στρατός της Βενεζουέλας αναγνώρισε την αντιπρόεδρο Ντέλσι Ροντρίγκες ως προσωρινή πρόεδρο της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας στρατηγού Βλαντίμιρ Παντρίνο Λόπεζ. Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί τη σύλληψη του προέδρου Νικολάς Μαδούρο από τον αμερικανικό στρατό.

Ο στρατηγός Παντρίνο, διαβάζοντας σχετική ανακοίνωση, επικαλέστηκε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που όρισε την Ντέλσι Ροντρίγκες να αναλάβει την εξουσία για 90 ημέρες. Παράλληλα, ζήτησε την απελευθέρωση του Μαδούρο και καταδίκασε την "εν ψυχρώ" δολοφονία μελών της ομάδας ασφάλειας του Μαδούρο.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Άμυνας, σημαντικό μέρος της ασφάλειας του πρώην προέδρου σκοτώθηκε κατά την αμερικανική επιδρομή που οδήγησε στη σύλληψή του το Σάββατο, χωρίς ωστόσο να δοθούν ακριβή στοιχεία για τα θύματα.

Στην τηλεοπτική του δήλωση, ο Παντρίνο επανέλαβε τη στήριξη στην ανάληψη της προεδρίας από τη Ντέλσι Ροντρίγκες και ανέφερε ότι οι ένοπλες δυνάμεις έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα σε όλη τη χώρα για να διασφαλίσουν την κυριαρχία της Βενεζουέλας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ανοικτός σε συνάντηση με την προσωρινή πρόεδρο Βενεζουέλας Ροδρίγκες

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ δήλωσε έτοιμος να συναντηθεί με την προσωρινή πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροδρίγκες, μετά τη σύλληψη του Μαδούρο, επισημαίνοντας τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Καράκας.
Σημαίες ΗΠΑ και Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος της Κούβας προς Τραμπ: "Δεν δεχόμαστε υποδείξεις"

Ο Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ απέρριψε την απειλή του Τραμπ, τονίζοντας ότι η Κούβα είναι ανεξάρτητη και δεν δέχεται υποδείξεις, ενώ υπογράμμισε πως η χώρα του θα αμυνθεί απέναντι στις πιέσεις των ΗΠΑ ως το τέλος.
Κτήριο Υπουργείου ΕξωτερικώνΚτίριο Υπουργείου Εξωτερικών
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί Αμερικανούς να φύγουν άμεσα

Οι ΗΠΑ κάλεσαν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω αστάθειας, μετά τη σύλληψη του Μαδούρο. Ο ίδιος δήλωσε «είμαστε μαχητές», ενώ παραμένει υπό κράτηση στη Νέα Υόρκη με κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών.
Νικολάς Μαδούρο πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο γιος του Μαδούρο μετέφερε μήνυμα του από τη φυλακή στο Καράκας

Ο Νικολάς Μαδούρο, κρατούμενος σε αμερικανική φυλακή μαζί με τη σύζυγό του και εν αναμονή της δίκης του, έστειλε μήνυμα μέσω του γιου του προς το PSUV: «Είμαστε καλά, είμαστε μαχητές. Μην λυπάστε», όπως καταγράφεται σε σχετικό βίντεο.
Στρατιώτης ΗΠΑ και Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σύσταση σε Αμερικανούς να φύγουν από τη Βενεζουέλα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στη Βενεζουέλα και όσους βρίσκονται ήδη εκεί να φύγουν άμεσα, λόγω αυξημένων κινδύνων από ένοπλες ομάδες που ελέγχουν οδούς αναζητώντας Αμερικανούς πολίτες.
Μετάλλιο Νόμπελ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Νόμπελ Ειρήνης δεν μεταβιβάζεται, απαντά το Ινστιτούτο στην πρόταση Ματσάδο

Το Νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ διευκρίνισε ότι το βραβείο Ειρήνης δεν μπορεί να μεταβιβαστεί, να μοιραστεί ή να ανακληθεί, τονίζοντας ότι η απόφαση απονομής είναι οριστική και αμετάκλητη, σύμφωνα με τον κανονισμό του Ιδρύματος.