ΓΔ: 2265.13 -0.49% Τζίρος: 245.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Στρατιώτης ΗΠΑ και Βενεζουέλας
Σκιά στρατιώτη μπροστά από σημαιες ΗΠΑ και Βενεζουέλας, σκιαγραφώντας ένταση ή σύγκρουση.

Το Βερολίνο καλεί σε αποχή από ενέργειες κλιμάκωσης στη Βενεζουέλα

Το γερμανικό ΥΠΕΞ κάλεσε όλα τα μέρη στη Βενεζουέλα να αποφύγουν ενέργειες κλιμάκωσης και να επιδιώξουν πολιτική λύση, σεβόμενο το διεθνές δίκαιο. Εκδόθηκε ταξιδιωτική οδηγία για Γερμανούς στη χώρα, που καλούνται να μείνουν ασφαλείς.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης στη Βενεζουέλα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αναζήτηση πολιτικής λύσης. Σε σχετική ανακοίνωση, τονίζεται ότι «το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνει σεβαστό», ενώ η υποστήριξη του Βερολίνου προς τον λαό της Βενεζουέλας παραμένει αμετάβλητη.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη χώρα και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους ευρωπαίους εταίρους της. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο λαός της Βενεζουέλας «αξίζει ένα ειρηνικό και δημοκρατικό μέλλον».

Παράλληλα, μετά από συνεδρίαση της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, εκδόθηκε ταξιδιωτική οδηγία για τους Γερμανούς πολίτες που βρίσκονται στη Βενεζουέλα. Οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν σε ασφαλές μέρος, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών διατηρεί συνεχή επικοινωνία με τη γερμανική πρεσβεία στο Καράκας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Απέλαση Ρώσου διπλωμάτη για υπόθεση κατασκοπείας

Η Γερμανία απελαύνει Ρώσο διπλωμάτη κατηγορώντας τον για κατασκοπεία, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών. Ο Ρώσος πρέσβης κλήθηκε για εξηγήσεις, ενώ τονίζεται πως η κατασκοπεία δεν γίνεται ανεκτή, ιδίως από διπλωμάτες.
Φρίντριχ Μερτζ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μερτς δεν θα παραστεί στην υπογραφή χάρτη του "Συμβουλίου Ειρήνης"

Ο καγκελάριος Μερτς δεν θα παραστεί στην τελετή για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ στο Νταβός λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ενώ η Γερμανία παραμένει επιφυλακτική στο εγχείρημα και υποστηρίζει τη σημασία του ΟΗΕ.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Σύλληψη Ουκρανογερμανίδας για ρωσική κατασκοπεία

Συνελήφθη στο Βερολίνο Ουκρανο-γερμανίδα για κατασκοπεία υπέρ Ρωσίας. Αναζητούνται δύο πρώην μέλη της Bundeswehr ως συνεργοί. Η γυναίκα φέρεται να μετέφερε στρατιωτικές πληροφορίες μέσω υπαλλήλου της ρωσικής πρεσβείας.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Ο Σάρα ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Βερολίνο

Ο πρόεδρος της Συρίας, Άχμαντ αλ Σάρα, ακύρωσε την προγραμματισμένη για την Τρίτη επίσκεψή του στο Βερολίνο, που θα αφορούσε το θέμα του επαναπατρισμού Σύρων προσφύγων, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης.
Γερμανικό κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Από κοινού ευρωπαϊκή απάντηση στους δασμούς Τραμπ

Η γερμανική κυβέρνηση αντέδρασε συγκρατημένα στις δηλώσεις Τραμπ για επιπλέον δασμούς σε ευρωπαϊκές χώρες που έστειλαν στρατό στη Γροιλανδία. Οι αποφάσεις θα ληφθούν από κοινού με ΕΕ, ενώ οι Πράσινοι ζητούν σκληρή απάντηση στους δασμούς.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Κατηγορίες σε Ουκρανούς για σχέδιο εκρηκτικών δεμάτων υπέρ Ρωσίας

Δύο Ουκρανοί κατηγορούνται στη Γερμανία για σχέδιο πυροδότησης δεμάτων υπέρ των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, ενισχύοντας τους φόβους για υβριδικές επιθέσεις στη μετά την εισβολή Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Ρωσία αρνείται ανάμειξη.