ΓΔ: 2234.68 0.23% Τζίρος: 200.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:33
Στρατιώτης ΗΠΑ και Βενεζουέλας
Σκιά στρατιώτη μπροστά από σημαιες ΗΠΑ και Βενεζουέλας, σκιαγραφώντας ένταση ή σύγκρουση.

Το Βερολίνο καλεί σε αποχή από ενέργειες κλιμάκωσης στη Βενεζουέλα

Το γερμανικό ΥΠΕΞ κάλεσε όλα τα μέρη στη Βενεζουέλα να αποφύγουν ενέργειες κλιμάκωσης και να επιδιώξουν πολιτική λύση, σεβόμενο το διεθνές δίκαιο. Εκδόθηκε ταξιδιωτική οδηγία για Γερμανούς στη χώρα, που καλούνται να μείνουν ασφαλείς.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης στη Βενεζουέλα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αναζήτηση πολιτικής λύσης. Σε σχετική ανακοίνωση, τονίζεται ότι «το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνει σεβαστό», ενώ η υποστήριξη του Βερολίνου προς τον λαό της Βενεζουέλας παραμένει αμετάβλητη.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη χώρα και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους ευρωπαίους εταίρους της. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο λαός της Βενεζουέλας «αξίζει ένα ειρηνικό και δημοκρατικό μέλλον».

Παράλληλα, μετά από συνεδρίαση της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, εκδόθηκε ταξιδιωτική οδηγία για τους Γερμανούς πολίτες που βρίσκονται στη Βενεζουέλα. Οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν σε ασφαλές μέρος, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών διατηρεί συνεχή επικοινωνία με τη γερμανική πρεσβεία στο Καράκας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανικό κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Στήριξη στην εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν – Ομιλία Παχλαβί σε διαδήλωση

Η γερμανική κυβέρνηση καλεί το Ιράν να αξιοποιήσει την εκεχειρία με τις ΗΠΑ, να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα και να σταματήσει τις απειλές κατά γειτόνων. Ο Ρεζά Παχλαβί ζητά στήριξη Βερολίνου στην ανατροπή του καθεστώτος.
Εργοστάσιο άνθρακα καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Έκκληση Μερτς για κοινή δράση κατά της κλιματικής αλλαγής

Ο καγκελάριος Μερτς τόνισε τη δέσμευση της Γερμανίας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, αλλά υπογράμμισε πως η προστασία του κλίματος δεν πρέπει να υπονομεύει τη βιομηχανική βάση και ζήτησε διεθνή συνεργασία για φιλόδοξη, δίκαιη μετάβαση.
Επίθεση με αυτοκίνητο Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Κλήση Ρώσου πρέσβη για απειλές κατά γερμανικών εταιριών

Το Βερολίνο κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη για να διαμαρτυρηθεί για τις απειλές της Μόσχας κατά γερμανικών αμυντικών εταιρειών. Το ΥΠΕΞ τονίζει πως τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες και στοχεύουν να υπονομεύσουν τη στήριξη προς Ουκρανία.
Υψηλή τάση πυλώνες ρεύματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Πάνω από 1.300 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στο νοτιοδυτικό τμήμα

Περισσότερα από 1.300 νοικοκυριά στο νοτιοδυτικό Βερολίνο έμειναν χωρίς ρεύμα, μετά από επανειλημμένες διακοπές φέτος στην περιοχή. Ο διαχειριστής του δικτύου υπόσχεται αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης έως τα μεσάνυχτα.
Γερμανικό κοινοβούλιο κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύπρια πρέσβης: Ανησυχητική η κατάσταση στο Σουδάν, απαιτείται συντονισμένη διεθνής δράση

Η πρέσβης της Κύπρου στη Γερμανία χαρακτήρισε κρίσιμη την κατάσταση στο Σουδάν και στο Σαχέλ, ανακοινώνοντας ενίσχυση βοήθειας τουλάχιστον 850.000 ευρώ και καλώντας σε διεθνή συντονισμό για προστασία αμάχων και δομών.
Γιώργος Γεραπετρίτης σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα στηρίζει ανθρωπιστική βοήθεια και ενότητα του Σουδάν

Η Ελλάδα ανακοίνωσε επιπλέον ανθρωπιστική βοήθεια 1 εκατ. ευρώ για το Σουδάν, τόνισε τη στήριξή της στην ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και ζήτησε ασφαλείς ανθρωπιστικούς διαδρόμους και ενίσχυση των υποδομών.