ΓΔ: 2687.04 1.26% Τζίρος: 280.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:27
Ιστιοπλοϊκό σε καταιγίδα

ΗΠΑ: Πλήγμα από την ακτοφυλακή τους σε σκάφη στον Ειρηνικό

Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ σταματά τις έρευνες για επιζώντες στη θάλασσα, μετά από στρατιωτικό χτύπημα σε ύποπτο για λαθρεμπόριο ναρκωτικών κομβόι στον Ειρηνικό, όπου έχασαν τη ζωή τους πέντε άτομα. Δεν εντοπίστηκαν επιζώντες.

Η Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε τη διακοπή των ερευνών για εντοπισμό επιζώντων στη θάλασσα, μετά το στρατιωτικό πλήγμα που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το πλήγμα είχε στόχο κομβόι σκαφών που θεωρούνταν ύποπτα για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Όπως αναφέρουν οι αμερικανικές αρχές, οι επιχειρήσεις έρευνας διήρκεσαν περισσότερες από 65 ώρες και κάλυψαν πάνω από 1.090 ναυτικά μίλια, με ιδιαίτερα καλές συνθήκες ορατότητας. Παρά τις προσπάθειες, δεν εντοπίστηκαν επιζώντες ή συντρίμμια στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Νότιας Διοίκησης του αμερικανικού στρατού, πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πλήγματος σε δύο σκάφη. Η ακριβής τοποθεσία του συμβάντος δεν έχει διευκρινιστεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαιοσύνης ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Το 2028 η δίκη για τον «εγκέφαλο» των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου

Τον Ιούνιο του 2028 θα δικαστεί από αμερικανικό στρατοδικείο ο Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ, φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, που κρατείται στο Γουαντάναμο από το 2006 μετά από ανάκριση της CIA.
Λογότυπο της Meta
ΔΙΕΘΝΗ

Meta πληρώνει πάνω από 16 δισ. δολάρια σε συμβιβασμό για εθισμό

Η Meta κατέληξε σε φιλικό διακανονισμό με δεκάδες αμερικανικές Πολιτείες για υπόθεση εθισμού ανηλίκων, καταβάλλοντας πάνω από 16 δισ. δολάρια και δεσμευόμενη να αλλάξει λειτουργίες Facebook και Instagram για νέους χρήστες.
Περιπολικό ΗΠΑ δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Ουάσινγκτον: Συνελήφθη άνδρας με γκιλοτίνα στο αυτοκίνητό του

Στην Ουάσινγκτον συνελήφθη άνδρας όταν αστυνομικοί βρήκαν γκιλοτίνα φυσικού μεγέθους στο ημιφορτηγό του, το οποίο ήταν παράνομα σταθμευμένο κοντά στο Καπιτώλιο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν-Ομάν: Οι Φρουροί μιλούν για συμφωνίες στα Στενά Ορμούζ, πηγή διαψεύδει

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέφεραν συμφωνίες με το Ομάν για τα Στενά του Ορμούζ, αλλά Ιρανός αξιωματούχος είπε πως δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί. Οι συζητήσεις για τον έλεγχο της ναυσιπλοΐας συνεχίζονται.