ΓΔ: 2591.43 -1.97% Τζίρος: 68.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:53:37
Ουρανοξύστες Ριάντ Σαουδική Αραβία
Πανοραμική εικόνα των ουρανοξυστών της Ριάντ, πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας, στο ηλιοβασίλεμα.

Η Σ. Αραβία καλεί τις νότιες παρατάξεις της Υεμένης σε διάλογο Ριάντ

Η Σαουδική Αραβία καλεί όλες τις παρατάξεις του νότου της Υεμένης σε διάλογο στο Ριάντ, με στόχο να βρεθούν δίκαιες λύσεις και να τερματιστούν οι συγκρούσεις, έπειτα από αίτημα της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης.

Η Σαουδική Αραβία προσκάλεσε όλες τις παρατάξεις του νότου της Υεμένης σε διάλογο, με στόχο τον τερματισμό των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών μεταξύ αυτονομιστικών ομάδων και δυνάμεων του συνασπισμού που στηρίζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, που δημοσιεύθηκε στην πλατφόρμα X, το βασίλειο καλεί όλες τις πλευρές να συμμετάσχουν ενεργά στη διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Ριάντ. Στόχος είναι η εξεύρεση "δίκαιων λύσεων" που θα ικανοποιούν "τους θεμιτούς πόθους του λαού του νότου".

Η πρωτοβουλία για τον διάλογο έρχεται κατόπιν αιτήματος της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης, με την ελπίδα να επιτευχθεί ειρηνική διευθέτηση των διαφορών που παρατείνουν τη σύγκρουση στη χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουρανοξύστες Ριάντ Σαουδική Αραβία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εντολή αποχώρησης υπαλλήλων και οικογενειών από την πρεσβεία στο Ριάντ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέταξε την απομάκρυνση του προσωπικού της πρεσβείας στο Ριάντ και των οικογενειών τους λόγω των συχνών επιθέσεων των Χούθι. Ανάλογα μέτρα ισχύουν για αμερικανικές πρεσβείες σε Εμιράτα, Ιορδανία, Κατάρ, Μπαχρέιν.
Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σίσι: Ρόλος Αιγύπτου στη Σαουδική Άμυνα, όχι επίθεση στην Υεμένη

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου αλ Σίσι τόνισε ότι η στρατιωτική υποστήριξη προς τη Σαουδική Αραβία αφορά μόνο την άμυνα και δεν περιλαμβάνει επίθεση στην Υεμένη, ενώ η Αίγυπτος θα υπερασπιστεί και άλλα αραβικά κράτη εάν της ζητηθεί.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Χούθι: Επίθεση σε βάση νότιας Υεμένης, αρνούνται πλήγμα στη Μεδίνα

Οι Χούθι εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους και drones κατά βάσης του σαουδαραβικού συνασπισμού στο αεροδρόμιο αλ Ραγιάν στη Μουκάλα, σύμφωνα με αξιωματούχους, ενώ διαψεύδουν πλήγματα κατά της Σαουδικής Αραβίας.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Έκρηξη στο αεροδρόμιο Άντεν - Χούθι: Στοχεύσαμε θέση Σαουδικής Αραβίας

Οι Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο σε σαουδαραβική θέση στο Άντεν, κοντά στο αεροδρόμιο, σηματοδοτώντας την τρίτη επίθεση στην πόλη, όπου εδρεύει η κυβερνηση που στηρίζει το Ριάντ.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκαν 5 drones, ένα κοντά στη Μεδίνα

Ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την κατάρριψη πέντε drones που εκτοξεύθηκαν κατά του βασιλείου από τους Χούθι, με τα τέσσερα στην ανατολική περιοχή και το ένα κοντά στη Μεδίνα, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Πάνω από 250.000 εκτοπισμένοι μετά την επανέναρξη των συγκρούσεων

Πάνω από 250.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν εσωτερικά στην Υεμένη από τον Αύγουστο λόγω της αναζωπύρωσης των συγκρούσεων μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και Χούθι, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.