ΓΔ: 2203.09 -0.85% Τζίρος: 205.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:02
Κατεστραμμένο κτήριο Ντνίπρο
Κατεστραμμένη πολυκατοικία στο Ντνίπρο, Ουκρανία, μετά από πυραυλική επίθεση. Ορατοί διασώστες και καπνοί.

Ουκρανία: 30 τραυματίες από ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο

Περίπου 30 τραυματίες, ανάμεσά τους ένα βρέφος έξι μηνών, προκάλεσε ρωσική πυραυλική επίθεση σε πολυκατοικία στο Χάρκοβο. Η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο για drone επίθεση στη Χερσώνα με 27 νεκρούς και προειδοποίησε για συνέπειες.

Περίπου 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν έπειτα από ρωσική πυραυλική επίθεση σε πολυκατοικία στο Χάρκοβο, στη βορειοανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ίχορ Τέρεχοφ.

Μεταξύ των τραυματιών βρίσκεται και ένα βρέφος έξι μηνών, όπως διευκρίνισε ο περιφερειάρχης Όλεχ Σινιεχούμποφ. Από τους τραυματίες, 16 άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία για ιατρική περίθαλψη.

Την προηγούμενη ημέρα, η Μόσχα είχε κατηγορήσει το Κίεβο για επίθεση με drones σε περιοχή της Χερσώνας που τελεί υπό ρωσικό έλεγχο, με αποτέλεσμα 27 νεκρούς. Η ρωσική πλευρά προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν «συνέπειες» για την ενέργεια αυτή.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), κτίρια στην περιοχή είχαν σπασμένα τζάμια, ενώ συντρίμμια και ερείπια ήταν διασκορπισμένα σε μεγάλη ακτίνα.

Βίντεο που κοινοποίησε η πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Σβιριντένκο φέρεται να αποτυπώνει τη στιγμή της έκρηξης, με ένα σύννεφο καπνού να υψώνεται στον ουρανό.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χαρακτήρισε την επίθεση «ειδεχθή», σημειώνοντας ότι «δύο βαλλιστικοί πύραυλοι» έπληξαν κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Ο ίδιος υπογράμμισε πως «δυστυχώς, έτσι αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι τη ζωή και τους ανθρώπους – εξακολουθούν να σκοτώνουν, παρ’ όλες τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας, ιδίως των ΗΠΑ, στη διπλωματική διαδικασία» για τον τερματισμό του πολέμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέτερ Μάγκυαρ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο υποψήφιος πρωθυπουργός Ουγγαρίας ζητά διάλογο με Ουκρανία για την μειονότητα

Ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Πίτερ Μάγιαρ, πρότεινε συνάντηση με τον Ζελένσκι για βελτίωση των σχέσεων και λύση ζητημάτων της ουγγρικής μειονότητας στην Ουκρανία, μετά από ένταση επί Όρμπαν.
Πέτερ Μάγκυαρ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο νέος πρωθυπουργός Ουγγαρίας επιδιώκει συνάντηση με Ζελένσκι τον Ιούνιο

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Πίτερ Μαγιάρ πρότεινε συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι στις αρχές Ιουνίου, στην ουκρανική πόλη Μπερεχόβε, με στόχο τη βελτίωση των διμερών σχέσεων και την επίλυση ζητήματος της ουγγρικής μειονότητας.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Παράνομη η αγορά ουκρανικών σιτηρών από το Ισραήλ

Ο Ζελένσκι καταγγέλλει πως η αγορά σιτηρών από κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη από το Ισραήλ, τα οποία η Ρωσία έχει "κλέψει", είναι παράνομη, προαναγγέλλοντας κυρώσεις σε όσους επωφελούνται από τέτοιες ενέργειες.
Έκρηξη σε εργοστάσιο
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκροί και εκκενώσεις από ουκρανικές επιθέσεις στη ρωσική Μπέλγκοροντ

Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από επιθέσεις ουκρανικών drones σε δύο οικισμούς της περιφέρειας Μπέλγκοροντ, στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση drones προκάλεσε φωτιά σε ρωσικό διυλιστήριο της Τουάπσε

Ουκρανικά drones έπληξαν ξανά το διυλιστήριο πετρελαίου στην Τουάπσε, προκαλώντας πυρκαγιά, ενώ σημειώθηκε πετρελαιοκηλίδα στη θάλασσα. Το διυλιστήριο, ιδιοκτησίας Rosneft, παραμένει κλειστό από τα μέσα Απριλίου.