ΓΔ: 2451.62 -0.78% Τζίρος: 278.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Τρένο εκτροχιασμένο συμβάν
Εκτροχιασμένο τρένο σε σιδηροδρομικό δυστύχημα, πιθανή αιτία διακοπής δρομολογίων ή έρευνας.

Εκτροχιασμός τρένου με επιβάτες στο νότιο Μεξικό

Αμαξοστοιχία με 241 επιβάτες εκτροχιάστηκε στην Οαχάκα του Μεξικού. Σύμφωνα με το μεξικανικό Ναυτικό, που διαχειρίζεται τη γραμμή, δεν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες και στους επιβάτες παρασχέθηκαν άμεσα πρώτες βοήθειες.

Αμαξοστοιχία που μετέφερε 241 επιβάτες και εννέα μέλη πληρώματος εκτροχιάστηκε σήμερα στην πολιτεία Οαχάκα, στο νότιο Μεξικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του μεξικανικού Ναυτικού, το οποίο διαχειρίζεται τη συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί νεκροί ή τραυματίες από το περιστατικό.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «η κύρια ατμομηχανή του τρένου εκτροχιάστηκε» και «οι επιβάτες δέχθηκαν αμέσως πρώτες βοήθειες» από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η συγκεκριμένη αμαξοστοιχία συνδέει τον Κόλπο του Μεξικού με τον Ειρηνικό Ωκεανό και χρησιμοποιείται τόσο για μεταφορά εμπορευμάτων όσο και επιβατών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

λιμάνι με κοντέινερ
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο σκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει το Μεξικό στην Κούβα

Η μεξικανική κυβέρνηση έστειλε πάνω από 814 τόνους τροφίμων στην Κούβα με δύο πλοία από το Βερακρούς, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για παραδόσεις πετρελαίου στη νησιωτική χώρα που αντιμετωπίζει αμερικανικό εμπάργκο.
Τρένο εκτροχιασμένο συμβάν
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: 15 τραυματίες από εκτροχιασμό επιβατικού τρένου στο νότο

Δεκαπέντε τραυματίες από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας με 241 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος στην Οαχάκα του Μεξικού. Το ατύχημα σημειώθηκε μεταξύ Τσιβέλα και Νιζάντα. Αμέσως δόθηκαν πρώτες βοήθειες στους επιβάτες.
Γιώργος Κώτσηρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώτσηρας: Προτεραιότητα ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Γιώργος Κώτσηρας επισκέφθηκε τα κεντρικά των Σιδηροδρόμων Ελλάδος και το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας, συζητώντας με στελέχη θέματα έργων, ασφάλειας, ψηφιακού μετασχηματισμού και ανθρώπινου δυναμικού.
Διαλυμένο αυτοκίνητο τροχαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Όχημα πέφτει σε πλήθος στο Κάμπο Σαν Λούκας, 17 τραυματίες

Τουλάχιστον 17 τραυματίες χτες βράδυ στο Κάμπο Σαν Λούκας, όταν όχημα εισέβαλε σε πλήθος που γιόρταζε νίκη του Μεξικού στο Μουντιάλ. Τα αίτια διερευνώνται, ενώ σχετικό βίντεο κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα.
Διαλυμένο αυτοκίνητο τροχαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Αυτοκίνητο παρέσυρε πλήθος σε εκδήλωση για το Μουντιάλ

Όχημα παρέσυρε πεζούς σε συγκέντρωση στο Κάμπο Σαν Λούκας, μετά τον εορτασμό νίκης της εθνικής ποδοσφαίρου του Μεξικού, προκαλώντας τραυματισμούς. Οι ακριβείς συνθήκες ερευνώνται. Βίντεο κυκλοφορεί στα social media.