ΓΔ: 2283.73 1.09% Τζίρος: 308.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:42
Κιρ Στάρμερ πορτρέτο
Ο Κιρ Στάρμερ κατά τη διάρκεια ομιλίας, πιθανώς σε πολιτικό συνέδριο.

Ζελένσκι: Μίλησε με Στάρμερ πριν τη συνάντηση με Τραμπ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι είχε ενδελεχή τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Στάρμερ, πριν από τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, γνωστοποίησε πως είχε μια ενδελεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Στάρμερ. 

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης του Ζελένσκι με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στη Φλόριντα αργότερα εντός της ημέρας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Χ, "συζητήσαμε για τις προετοιμασίες για τη συνάντηση με τον πρόεδρο Τραμπ αλλά και για όλες τις επαφές μας με ευρωπαίους εταίρους.

 Τον ενημέρωσα για την κατάσταση στο μέτωπο του πολέμου και για τις συνέπειες των ρωσικών πληγμάτων".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία δεν νιώθει εγκαταλελειμμένη από τις ΗΠΑ, λέει η πρέσβειρα

Η πρέσβης της Ουκρανίας στις ΗΠΑ δήλωσε πως η χώρα της δεν νιώθει εγκαταλελειμμένη από την Ουάσιγκτον, εκφράζοντας ελπίδα για μηνύματα ειρήνης από τον πρόεδρο Τραμπ, ενώ αποκάλυψε διάβημα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για ουκρανικές επιθέσεις.
Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

G7: Ακλόνητη στήριξη στην Ουκρανία δηλώνουν οι ηγέτες, ανάμεσά τους και ο Τραμπ

Η G7, με τη συμμετοχή του Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε ενιαία στήριξη στην Ουκρανία και τη δημιουργία ειρηνευτικής διαδικασίας, επισημαίνοντας τον ρόλο της Ευρώπης και άλλων, με αφορμή την επέτειο 4 ετών από τη ρωσική εισβολή.
Στρατιωτικό drone σε δράση
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαϊκές αμυντικές δυνάμεις: Κοινό σχέδιο για αυτόνομα στρατιωτικά drones

Οι κύριες ευρωπαϊκές αμυντικές δυνάμεις σχεδιάζουν κοινή επένδυση σε στρατιωτικά drones, επιδιώκοντας ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας λόγω της ρωσικής απειλής και αβεβαιότητας για τη στήριξη των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ καλεί το Κίεβο να διαπραγματευτεί άμεσα πριν τις συνομιλίες στη Γενεύη

Ο Τραμπ τόνισε ότι η Ουκρανία πρέπει να διαπραγματευτεί άμεσα για να λήξει ο πόλεμος, ενώ σήμερα ξεκινούν συνομιλίες στη Γενεύη μεταξύ Ρώσων, Ουκρανών και Αμερικανών αξιωματούχων.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Τηλεφωνικές επαφές με Γουίτκοφ και Κούσνερ πριν τη Γενεύη

Ο Ζελένσκι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Στιβ Γουίτκοφ και τον Τζάρεντ Κούσνερ, προετοιμάζοντας τις επικείμενες διαπραγματεύσεις Μόσχας-Κιέβου-Ουάσινγκτον στη Γενεύη, εκφράζοντας προσδοκίες για παραγωγικές συναντήσεις.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μόναχο: Στο επίκεντρο η διατλαντική κρίση και η απουσία Τραμπ

Η φετινή Διάσκεψη Μονάχου για την Ασφάλεια προσελκύει 60 ηγέτες και απεσταλμένους από 120 χώρες, εστιάζοντας στις διατλαντικές σχέσεις και τις παγκόσμιες κρίσεις, ενώ επίκεντρο αποτελεί η απουσία Τραμπ και η στάση των ΗΠΑ.