ΓΔ: 2178 1.63% Τζίρος: 75.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:53:43
Πλήθος δημοσιογράφων δρόμος
Δημοσιογράφοι και κόσμος συγκεντρωμένοι σε δρόμο με κάμερες και πινακίδες διαμαρτυρίας.

Περού: Τέταρτος δημοσιογράφος δολοφονείται από την αρχή του έτους

Περουβιανός δημοσιογράφος, γνωστός για αποκαλύψεις διαφθοράς, υπέκυψε στα τραύματά του μετά από επίθεση ενόπλων στη Λίμα, ανεβάζοντας τους φετινούς φόνους δημοσιογράφων στη χώρα στους τέσσερις.

Ένας περουβιανός δημοσιογράφος έχασε τη ζωή του σε νοσοκομείο της Λίμα, μετά από ένοπλη επίθεση, σύμφωνα με ανακοίνωση της εθνικής ένωσης δημοσιογράφων (Asociación Nacional de Periodistas / ANP) του Περού. Ο αριθμός των δολοφονημένων δημοσιογράφων στη χώρα το 2023 ανέρχεται πλέον σε τέσσερις.

Το θύμα, Μίτσαρ Καστιγιέχος, τραυματίστηκε θανάσιμα στις 12 Δεκεμβρίου, την ώρα που έφευγε από το σπίτι του για να μεταβεί στον ραδιοφωνικό σταθμό Latin Plus, όπου εργαζόταν, στην περιοχή Ουκαγιάλι.

Ο 34χρονος δημοσιογράφος είχε αποκτήσει φήμη αποκαλύπτοντας σκάνδαλο διαφθοράς στους κόλπους των τοπικών αρχών.

Η ANP ζήτησε την "παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για αυτήν τη δολοφονία". Επισήμανε επίσης ότι "η φετινή χρονιά ήταν καταστροφική για την ελευθερία του Τύπου στο Περού".

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, ο Φερνάντο Νούνιες, δημοσιογράφος του ειδησεογραφικού ιστότοπου Kamila TV, δολοφονήθηκε με πυροβολισμούς καθώς επέστρεφε από ρεπορτάζ στη Λα Λιμπερτάδ, στο βόρειο Περού. Προηγήθηκαν οι δολοφονίες των δημοσιογράφων Γκαστόν Μεδίνα και Ραούλ Σέλις, με την εγκληματικότητα να αυξάνεται στη χώρα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρχών, από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο καταγράφηκαν 1.888 ανθρωποκτονίες στο Περού, αριθμός αυξημένος κατά 13% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

εκσκαφέας σε εργοτάξιο
ΔΙΕΘΝΗ

Χιλή: Ξεκίνησε η κατασκευή οχυρώσεων στα σύνορα με Περού για τη μετανάστευση

Στη Χιλή ξεκίνησαν εργασίες διάνοιξης τάφρων στα σύνορα με το Περού, υλοποιώντας τη δέσμευση του προέδρου Καστ για περιορισμό της παράτυπης μετανάστευσης και ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας στα σύνορα.
Προεδρικό Μέγαρο Περού
ΔΙΕΘΝΗ

Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός του Περού, Μιράγιες

Η πρωθυπουργός του Περού, Ντενίς Μιράγιες, παραιτήθηκε λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές της 12ης Απριλίου. Η προεδρία την ευχαρίστησε για την προσφορά της και της ευχήθηκε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας της.
παράθυρο με βιβλίο
ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε ο πολυμεταφρασμένος συγγραφέας Αλφρέδο Μπράις Ετσενίκε

Έφυγε από τη ζωή στα 87 του ο περουβιανός συγγραφέας Αλφρέδο Μπράις Ετσενίκε, κορυφαία μορφή της λατινοαμερικανικής λογοτεχνίας και συγγραφέας του βραβευμένου «Ένας κόσμος για τον Τζούλιους». Θλίψη στην πολιτιστική κοινότητα του Περού.
Αεροπορικό δυστύχημα συντρίμμια
ΔΙΕΘΝΗ

Περού: 15 νεκροί, ανάμεσά τους 7 παιδιά, σε πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου

Στο Περού, 15 άνθρωποι, ανάμεσά τους 7 ανήλικοι, έχασαν τη ζωή τους όταν στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στην Αρεκίπα. Το ελικόπτερο συμμετείχε σε επιχειρήσεις διάσωσης λόγω πλημμυρών, ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία.
Προεδρικό Μέγαρο Περού
ΔΙΕΘΝΗ

Περού: Ο αριστερός βουλευτής Μπαλκάσαρ γίνεται υπηρεσιακός πρόεδρος

Ο Χοσέ Μαρία Μπαλκάσαρ, μέλος του Perú Libre, εξελέγη νέος πρόεδρος του Κογκρέσου και υπηρεσιακός πρόεδρος του Περού, διαδεχόμενος τον Χοσέ Χερί μετά την καθαίρεσή του, στη σκιά παρατεταμένης πολιτικής αστάθειας στη χώρα.
Σημαία του Περού
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μπαλκάσαρ πρόεδρος του Κογκρέσου και υπηρεσιακός πρόεδρος στο Περού

Ο Χοσέ Μαρία Μπαλκάσαρ, βουλευτής της αριστεράς και μέλος του Perú Libre, εξελέγη νέος πρόεδρος του Κογκρέσου και αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρόεδρος του Περού μετά την αποπομπή του Χοσέ Χερί, κλείνοντας το κενό εξουσίας.