ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας

Βουλγαρία: Σύλληψη δύο Ρώσων μετά από αίτημα των ΗΠΑ

Δύο Ρώσοι συνελήφθησαν στη Βουλγαρία μετά από αίτημα των ΗΠΑ, με απόφαση ο ένας να εκδοθεί εκεί, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA. Το Reuters δεν κατάφερε να έρθει σε επαφή με τους συλληφθέντες.

Δύο Ρώσοι πολίτες συνελήφθησαν στη Βουλγαρία, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού κρατικού πρακτορείου RIA. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπως μεταδίδεται, έχει ληφθεί απόφαση για την έκδοση του ενός εκ των δύο συλληφθέντων στις ΗΠΑ. Το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι δεν κατέστη δυνατή η άμεση επικοινωνία με τους δύο Ρώσους πολίτες που αναφέρονται στο σχετικό ρεπορτάζ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυστριακή αστυνομικός
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη Γερμανίδας στη Ρωσία με βόμβα στο σακίδιό της

Η ρωσική FSB συνέλαβε 57χρονη Γερμανίδα στη Σταυρούπολη που μετέφερε βόμβα, την οποία, σύμφωνα με τις αρχές, θα χρησιμοποιούσε σε επίθεση κατά εντολή των ουκρανικών υπηρεσιών. Η αυθεντικότητα σχετικών εικόνων δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Αυτοκίνητο αστυνομίας Πολωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Σύλληψη Ουκρανών και Λευκορώσων για κατασκοπεία υπέρ ξένων υπηρεσιών

Οι πολωνικές αρχές συνέλαβαν δύο Ουκρανούς και τρεις Λευκορώσους για κατασκοπεία, κατηγορώντας τους για φωτογράφιση κρίσιμων υποδομών και διασύνδεση με ξένες υπηρεσίες στο πλαίσιο υβριδικών απειλών.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Τρεις συλλήψεις για υπόθεση ρωσικής κατασκοπείας

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε τρεις άνδρες στο Λονδίνο ως υπόπτους για συνεργασία με ξένη μυστική υπηρεσία, σε υποθέσεις που σχετίζονται με τη Ρωσία. Οι έρευνες συνεχίζονται σε διάφορες διευθύνσεις.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε νεκροί σε Κριμαία και Κρασνοντάρ από ουκρανικά drones, λέει η Ρωσία

Τέσσερις νεκροί και 28 τραυματίες είναι ο απολογισμός ουκρανικής επίθεσης με drones στην Κριμαία, ενώ άλλος ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε επίθεση σε πλοίο στην Κρασνοντάρ. Η υπηρεσία οχηματαγωγών στο Στενό του Κερτς ανεστάλη προσωρινά.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Πάνω από 1.500 drone επιθέσεις σε ουκρανικά λιμάνια το 2023

Η Ρωσία έχει εξαπολύσει πάνω από 1.500 επιθέσεις με drones σε ουκρανικά λιμάνια από το 2026, δήλωσε ο αναπλ. πρωθυπουργός Ολέξιι Κουλέμπα. Παρά αυτά, ο θαλάσσιος διάδρομος παραμένει ενεργός με 40 εκατ. τόνους φορτίου φέτος.