ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Έφιπποι αστυνομικοί Αυστραλία
Έφιπποι αστυνομικοί μπροστά από κτήριο στη διάρκεια lockdown στην Αυστραλία.

Αυστραλία: 16 τραυματίες από την επίθεση στην παραλία του Μπόνταϊ

Δεκαέξι άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία μετά από πυροβολισμούς στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ. Η επίθεση σημειώθηκε κοντά σε εκδήλωση για τη Χάνουκα της εβραϊκής κοινότητας, σύμφωνα με το ABC.

Δεκαέξι άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία μετά από περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ, σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας δήλωσε ότι «προσφέραμε βοήθεια σε πολλούς ανθρώπους επί τόπου και μέχρι στιγμής 16 άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία του Σίδνεϊ».

Σύμφωνα με το αυστραλιανό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, η επίθεση σημειώθηκε στο βόρειο άκρο της παραλίας, όπου μόλις είχε ξεκινήσει εκδήλωση της εβραϊκής κοινότητας για την πρώτη νύχτα της γιορτής Χάνουκα. Το ABC ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμη επιβεβαίωση για τον στόχο της επίθεσης.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ καταδίκασε το περιστατικό, τονίζοντας πως «οι αδελφές και οι αδελφοί μας στο Σίδνεϊ δέχθηκαν επίθεση από ελεεινούς τρομοκράτες σε μια πολύ σκληρή επίθεση εναντίον εβραίων που είχαν πάει να ανάψουν το πρώτο κερί για το Χάνουκα στην παραλία Μπόνταϊ».

Ο Άλεξ Ρίβτσιν, στέλεχος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Εβραίων της Αυστραλίας, δήλωσε στο Sky News ότι «αν γίναμε στόχος σκοπίμως με αυτόν τον τρόπο, είναι ένα γεγονός μιας κλίμακας που κανείς μας δεν θα μπορούσε να φανταστεί. Είναι κάτι φρικτό», προσθέτοντας ότι ο σύμβουλος επικοινωνίας του τραυματίστηκε στην επίθεση.

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε πως η επιχείρηση συνεχίζεται και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Η εφημερίδα Sydney Morning Herald μετέδωσε ότι ένας από τους φερόμενους ως δράστες τραυματίστηκε από τα πυρά της αστυνομίας, ενώ ο άλλος συνελήφθη. Τα τηλεοπτικά δίκτυα Sky και ABC δημοσίευσαν βίντεο που δείχνουν ανθρώπους να βρίσκονται στο έδαφος, ενώ άλλα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφουν τον πανικό που επικράτησε στην παραλία.

Εκπρόσωπος του Αυστραλού πρωθυπουργού Άντονι Αλμπανέζι δήλωσε ότι «έχουμε ενημερωθεί για μια εξελισσόμενη κατάσταση ασφαλείας στο Μπόνταϊ» και κάλεσε όσους βρίσκονται στην περιοχή να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισχυρός κυκλώνας Αυστραλία
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Κυκλώνας και πλημμύρες βόρεια, μεγάλες φωτιές νότια

Χιλιάδες κάτοικοι στη βορειοανατολική Αυστραλία έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω του κυκλώνα Κότζι, ενώ μεγάλες πυρκαγιές εξακολουθούν να κατακαίουν το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τις αρχές.
Φωτιά δάσους στην Αυστραλία
ΔΙΕΘΝΗ

Βικτόρια: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των μαζικών πυρκαγιών

Η πολιτεία Βικτόρια στην Αυστραλία κήρυξε κατάσταση καταστροφής λόγω των εκτεταμένων πυρκαγιών, με σπίτια και δασικές εκτάσεις να έχουν καταστραφεί. Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι άνεμοι επιδεινώνουν την κατάσταση.
Φωτιά δάσους στην Αυστραλία
ΔΙΕΘΝΗ

Καταστροφικές πυρκαγιές στη νοτιοανατολική Αυστραλία λόγω καύσωνα

Ισχυρές φωτιές σε ξηρές αγροτικές περιοχές της νοτιοανατολικής Αυστραλίας κατέστρεψαν σπίτια και δάση, με δεκάδες οικισμούς να εκκενώνονται λόγω επικίνδυνων καιρικών συνθηκών. Τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδί, αγνοούνται.
Φωτιά δάσους στην Αυστραλία
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Καταστροφικές πυρκαγιές στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας

Στη Βικτόρια της Αυστραλίας, ανεξέλεγκτες φωτιές απειλούν δασικές περιοχές, με θερμοκρασίες άνω των 40°C. Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, ενώ για αύριο έχει εκδοθεί προειδοποίηση μέγιστου κινδύνου πυρκαγιάς.
Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Βασιλική Επιτροπή για την επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ

Η Αυστραλία ιδρύει Βασιλική Επιτροπή για τη φονική επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ, που άφησε 15 νεκρούς στη διάρκεια της Χάνουκα. Οι δράστες, πατέρας και γιος, φέρεται να εμπνεύστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος.
Σημαία Ιράν διαδήλωση
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Σύσταση σε πολίτες να φύγουν από το Ιράν λόγω διαδηλώσεων

Η Αυστραλία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν άμεσα το Ιράν λόγω των συνεχιζόμενων βίαιων διαδηλώσεων και της ασταθούς ασφάλειας. Η πρεσβεία έχει περιορισμένη ικανότητα παροχής βοήθειας στη χώρα.