ΓΔ: 2203.09 -0.85% Τζίρος: 205.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:02
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
Άποψη καταστροφής σε ουκρανική πόλη λόγω ρωσικής εισβολής, με κατεστραμμένα οχήματα και κτίριο.

Χιλιάδες ουκρανικά νοικοκυριά χωρίς ρεύμα μετά από ρωσικά πλήγματα

Χιλιάδες άνθρωποι σε επτά ουκρανικές επαρχίες έμειναν χωρίς ρεύμα μετά από ρωσική επίθεση τη νύχτα, με πάνω από δέκα μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις να υφίστανται ζημιές.

Χιλιάδες πολίτες σε επτά επαρχίες της Ουκρανίας παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μετά από εκτεταμένη ρωσική επίθεση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, περισσότερες από δέκα μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις έχουν υποστεί ζημιές.

Η Μόσχα δήλωσε ότι έπληξε ουκρανικές εγκαταστάσεις χρησιμοποιώντας υπερηχητικούς πυραύλους, κάνοντας λόγο για αντίποινα σε ουκρανικά πλήγματα εναντίον πολιτικών στόχων στη Ρωσία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι εξαπέλυσε μαζικά πλήγματα κατά στρατιωτικών και ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας, κυρίως με πυραύλους Kinjal, ως απάντηση στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Ουκρανίας εναντίον πολιτικών στόχων στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, η Ρωσία εξαπέλυσε πάνω από 450 drones και 30 πυραύλους, με το κύριο βάρος της επίθεσης να επικεντρώνεται στο ενεργειακό σύστημα, κυρίως στον νότο και στην επαρχία της Οδησσού. Τόνισε ότι χιλιάδες οικογένειες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα σε επτά επαρχίες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος υπογράμμισε τη σημασία της διεθνούς προσοχής στις ενέργειες της Ρωσίας, επισημαίνοντας πως εξακολουθούν να έχουν στόχο να καταστρέψουν το κράτος μας και να προκαλέσουν περισσότερα δεινά στον λαό μας.

Η Μόσχα συνεχίζει να πλήττει τις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας από την εισβολή του 2022, προκαλώντας συχνές διακοπές ρεύματος στη χώρα.

Η ουκρανική εταιρεία διαχείρισης του δικτύου ηλεκτροδότησης ανακοίνωσε ότι σημαντικός αριθμός νοικοκυριών στις νότιες επαρχίες της Οδησσού και της Μικολάιφ αντιμετωπίζουν διακοπές ρεύματος, ενώ σε περιοχές της επαρχίας Χερσώνας που παραμένουν υπό ουκρανικό έλεγχο επικρατεί πλήρες μπλακ-άουτ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέτερ Μάγκυαρ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο υποψήφιος πρωθυπουργός Ουγγαρίας ζητά διάλογο με Ουκρανία για την μειονότητα

Ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Πίτερ Μάγιαρ, πρότεινε συνάντηση με τον Ζελένσκι για βελτίωση των σχέσεων και λύση ζητημάτων της ουγγρικής μειονότητας στην Ουκρανία, μετά από ένταση επί Όρμπαν.
Πέτερ Μάγκυαρ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο νέος πρωθυπουργός Ουγγαρίας επιδιώκει συνάντηση με Ζελένσκι τον Ιούνιο

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Πίτερ Μαγιάρ πρότεινε συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι στις αρχές Ιουνίου, στην ουκρανική πόλη Μπερεχόβε, με στόχο τη βελτίωση των διμερών σχέσεων και την επίλυση ζητήματος της ουγγρικής μειονότητας.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Παράνομη η αγορά ουκρανικών σιτηρών από το Ισραήλ

Ο Ζελένσκι καταγγέλλει πως η αγορά σιτηρών από κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη από το Ισραήλ, τα οποία η Ρωσία έχει "κλέψει", είναι παράνομη, προαναγγέλλοντας κυρώσεις σε όσους επωφελούνται από τέτοιες ενέργειες.
Έκρηξη σε εργοστάσιο
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκροί και εκκενώσεις από ουκρανικές επιθέσεις στη ρωσική Μπέλγκοροντ

Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από επιθέσεις ουκρανικών drones σε δύο οικισμούς της περιφέρειας Μπέλγκοροντ, στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση drones προκάλεσε φωτιά σε ρωσικό διυλιστήριο της Τουάπσε

Ουκρανικά drones έπληξαν ξανά το διυλιστήριο πετρελαίου στην Τουάπσε, προκαλώντας πυρκαγιά, ενώ σημειώθηκε πετρελαιοκηλίδα στη θάλασσα. Το διυλιστήριο, ιδιοκτησίας Rosneft, παραμένει κλειστό από τα μέσα Απριλίου.