ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο

Επικοινωνία Κόστα με ηγέτες ΕΕ: Στήριξη Ουκρανίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ο Αντόνιο Κόστα σημείωσε ότι προετοιμάζει το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μέσω επικοινωνίας με ηγέτες και υπογράμμισε πως πρέπει να υλοποιηθεί η δέσμευση για κάλυψη των οικονομικών αναγκών της Ουκρανίας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, αναφέρθηκε στην προετοιμασία της επικείμενης συνόδου κορυφής της ΕΕ, επισημαίνοντας τις επαφές του με τους ευρωπαίους ηγέτες.

Όπως σημείωσε, «μαζί έχουμε αντιμετωπίσει σημαντικές συναντήσεις στο παρελθόν - και θα αντιμετωπίσουμε κι άλλες. Και είμαστε και πάλι έτοιμοι να προσφέρουμε λύσεις». Στις προπαρασκευαστικές συνομιλίες του με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Κόστα τόνισε ότι το βασικό μήνυμα που προκύπτει είναι η δέσμευση που ανέλαβαν τον Οκτώβριο για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών της Ουκρανίας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογράμμισε ότι πλέον είναι απαραίτητο αυτή η δέσμευση να υλοποιηθεί, μετατρέποντας τις αποφάσεις σε πράξη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Καταδίκη ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία και παραβίασης πολωνικού εναέριου χώρου

Η Ελλάδα καταδικάζει τις ρωσικές επιθέσεις σε αμάχους στην Ουκρανία και την παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου, εκφράζοντας αλληλεγγύη στην Πολωνία και υπογραμμίζοντας πως τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ καλεί τον Ρώσο πρέσβη για ζημιές στο προξενείο Λετονίας στη Σλαβιάνσκ

Η ΕΕ θα καλέσει τον Ρώσο πρέσβη λόγω επίθεσης στο Σλοβιάνσκ και ζημιών στο προξενείο Λετονίας, ανακοίνωσε η Κάγια Κάλας, που τόνισε πως οι επιθέσεις προκαλούν απώλειες αμάχων και θα προτείνει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία ΕΕ-Ουκρανίας για κοινή παραγωγή drones

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε στο Κίεβο νέα συμφωνία ΕΕ-Ουκρανίας για κοινή παραγωγή drones, τονίζοντας τη συνεργασία μεταξύ ευρωπαϊκής βιομηχανίας και ουκρανικής επινοητικότητας. Λεπτομέρειες δεν δόθηκαν.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ και Ουκρανία ενώνουν δυνάμεις για κοινή παραγωγή drones

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε στην Ουκρανία νέα συμφωνία Ε.Ε.-Ουκρανίας για κοινή παραγωγή drones, παρουσία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τονίζοντας τη στρατηγική συνεργασία των δύο πλευρών στον τομέα αυτό.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλλία: Τελευταία παρέλαση 14ης Ιουλίου για Μακρόν με Ευρωπαίους ηγέτες

Ο Μακρόν προεδρεύει για τελευταία φορά στη στρατιωτική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι, με τιμώμενες χώρες την Ουκρανία και τους ευρωπαίους συμμάχους, και ρεκόρ συμμετοχής στρατιωτικών και οχημάτων στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.
Κάγια Κάλας πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Εξετάζονται νέα μέτρα για Μέση Ανατολή και ασφάλεια ναυσιπλοΐας

Η Κάγια Κάλας, Ύπατη Εκπρόσωπος ΕΕ, τόνισε τη σημασία της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή, τη διατήρηση ανοιχτών των Στενών του Ορμούζ και υποστήριξε την επιχείρηση Aspides. Για την Ουκρανία, πρότεινε ειδική πλατφόρμα απελευθέρωσης κρατουμένων.