ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
Σιλουέτες στρατιωτών μπροστά από τα σημαιά Ρωσίας και Ουκρανίας με ρωγμή ανάμεσά τους.

Ρωσία: Τραυματίες από ουκρανική επιδρομή με drones στην Τβερ

Επτά άτομα, μεταξύ τους και ένα παιδί, τραυματίστηκαν από πτώση συντριμμιών ουκρανικών drones σε πολυκατοικία στην Τβερ, βορειοδυτικά της Μόσχας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Επτά άτομα, ανάμεσά τους τουλάχιστον ένα παιδί, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ουκρανικής επιδρομής με drones στην Τβερ, σε απόσταση περίπου 180 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Μόσχας, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο προσωρινός κυβερνήτης της περιφέρειας, Βιτάλι Καρόλεφ, δήλωσε μέσω Telegram ότι στην Τβερ, αντιμετωπίζονται οι συνέπειες της πτώσης συντριμμιών drone σε πολυκατοικία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έξι ενήλικες και ένα παιδί τραυματίστηκαν, ενώ περίπου είκοσι κάτοικοι απομακρύνθηκαν άμεσα λόγω των ζημιών στο κτίριο.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι η πτώση των συντριμμιών προκάλεσε πυρκαγιά σε διαμέρισμα και έσπασε παράθυρα.

Η Ουκρανία δέχεται σχεδόν καθημερινά αεροπορικά πλήγματα από τη Ρωσία από τον Φεβρουάριο του 2022 και, σε απάντηση, πραγματοποιεί επιδρομές με drones κατά στρατιωτικών και ενεργειακών υποδομών.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μέσω Telegram ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε συνολικά 90 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σε διάφορες περιοχές και στη Μαύρη Θάλασσα, με τα περισσότερα (63) στην Μπριάνσκ και τρία στην Τβερ.

Την προηγούμενη ημέρα, το υπουργείο είχε ανακοινώσει ότι καταρρίφθηκαν πάνω από 300 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, σε μία από τις μεγαλύτερες ουκρανικές επιδρομές, γεγονός που επηρέασε εκατοντάδες πτήσεις προς τα αεροδρόμια της Μόσχας.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που ανέλαβε ρόλο μεσολαβητή στον πόλεμο μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την έλλειψη προόδου στις συνομιλίες τερματισμού της σύγκρουσης και ζήτησε πράξεις από τη Μόσχα και το Κίεβο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Βλέπουμε βρετανικό ρόλο στις πρόσφατες κινήσεις της Ουκρανίας

Η Μόσχα αποδίδει στη Βρετανία ρόλο στις πρόσφατες «προκλήσεις» της Ουκρανίας που επιδιώκουν να εμποδίσουν την ειρηνευτική διαδικασία, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών. Η θέση της Ρωσίας στις διαπραγματεύσεις θα επανεξεταστεί.
Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσωπο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ο Πούτιν υπέγραψε τροπολογίες για αγνόηση αποφάσεων διεθνών δικαστηρίων

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε τροπολογίες που επιτρέπουν στη Ρωσία να αγνοεί αποφάσεις ξένων και διεθνών δικαστηρίων σε ποινικές υποθέσεις, όταν εκδίδονται χωρίς τη συμμετοχή της.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβάλουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε πως η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να επιβάλει ειρήνη στην Ουκρανία, καθώς συμφωνία πρέπει να επιθυμούν και οι δύο πλευρές. Νέες διαβουλεύσεις ξεκινούν στις ΗΠΑ, Παρασκευή και Σάββατο.
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Εγγυήσεις ασφαλείας ζητούν Ουκρανία και Ευρωπαίοι από ΗΠΑ πριν τις διαπραγματεύσεις

Οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί ζητούν από τις ΗΠΑ σαφείς εγγυήσεις ασφαλείας πριν από συνομιλίες για τα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη στην ανατολική Ουκρανία, ζητώντας διαφάνεια και δεσμεύσεις αντίστοιχες του Άρθρου 5 του ΝΑΤΟ.