ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μαρία Κορίνα Ματσάδο συγκέντρωση

Μαρία Κορίνα Ματσάδο: «Στη Βενεζουέλα η αλήθεια κοστίζει ζωές»

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο, ηγέτις της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, διαβεβαίωσε από το Όσλο πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να επιστρέψει στη χώρα της και να τερματίσει την τυραννία, παρά τον κίνδυνο σύλληψης.

Η ηγέτις της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Μαρία Κορίνα Ματσάδο, που παραμένει κρυμμένη στη χώρα της, δήλωσε από το Όσλο ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιστρέψει στη Βενεζουέλα, παρά τους κινδύνους σύλληψης. Οι δηλώσεις της έγιναν μία ημέρα μετά τη βράβευσή της με το Νόμπελ Ειρήνης.

Όπως ανέφερε η 58χρονη πολιτικός, επισκέπτοντας το νορβηγικό κοινοβούλιο, «ήρθα για να παραλάβω το βραβείο στο όνομα του λαού της Βενεζουέλας και θα το μεταφέρω στην Βενεζουέλα την κατάλληλη στιγμή». Η ίδια απέφυγε να αποκαλύψει το πότε ή το πώς θα επιστρέψει στη χώρα της, σημειώνοντας ότι θα κάνει ό,τι είναι στις δυνατότητές της για να επιστρέψει και να συμβάλει στον τερματισμό της «τυραννίας».

Η Ματσάδο, η οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα υπό μυστηριώδεις συνθήκες για να παραλάβει το βραβείο, τόνισε ότι η θέση της αντιπολίτευσης στη χώρα είναι «πολύ επικίνδυνη». Όπως υπογράμμισε, «όσοι ζουν στην Βενεζουέλα και λένε την αλήθεια διακινδυνεύουν την ζωή τους».

Το Ινστιτούτο Νόμπελ ανακοίνωσε ότι η Μαρία Κορίνα Ματσάδο θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 12:30 τοπική ώρα (13:30 ώρα Ελλάδος).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Διπλός σεισμός στη Βενεζουέλα: 6.438 νεκροί στον νεότερο απολογισμό

Ο απολογισμός των θυμάτων από τον διπλό σεισμό του Ιουνίου στη Βενεζουέλα ανήλθε σε 6.438 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής. Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους στα συντρίμμια σχεδόν δύο μήνες μετά τη τραγωδία.
Πλημμύρα σε δρόμο
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες με τρεις νεκρούς

Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους δύο έφηβες, από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πλημμύρες στο Καράκας, με οχήματα να παρασύρονται από τα ορμητικά νερά. Η καταιγίδα έπληξε ιδιαίτερα το βόρειο τμήμα της Βενεζουέλας.
Πλημμυρισμένο ποτάμι
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Πλημμύρες από βροχές αφήνουν τρεις νεκρούς

Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους δύο ανήλικες, και δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια στο Καράκας, μετά από τροπικές βροχές που προκάλεσαν σοβαρές πλημμύρες και καταρρεύσεις τοίχων, ανακοίνωσαν οι αρχές της Βενεζουέλας.
Σύνορα Βραζιλίας Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Αρχηγός φυλής νεκρός μετά από απαγωγή από αντάρτες

Νεκρός βρέθηκε ο αυτόχθονας ηγέτης Χούλιο Ροδρίγκες, που είχε απαχθεί στις 2 Ιουνίου από φερόμενους αντάρτες των FARC στη νότια Βενεζουέλα. Η PROVEA ζητά άμεση έρευνα και μέτρα προστασίας για τους αυτόχθονες.