ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
Ο Ντόναλντ Τραμπ απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μπροστά στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ κατηγορεί τα ΜΜΕ για «προδοσία» λόγω ερωτημάτων για την υγεία του

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα για την υγεία του ως «στάση ή ίσως προδοσία», καταγγέλλοντας τη New York Times και άλλα ΜΜΕ ότι διαστρεβλώνουν την εικόνα του και αμφισβητούν τη ζωτικότητά του ως προέδρου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα που αφορούν την υγεία και τη ζωτικότητά του ως «στάση, ενδεχομένως ακόμα και προδοσία», στοχοποιώντας τη μεγάλη εφημερίδα New York Times. Η αντίδραση της εφημερίδας ήταν άμεση, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε εκτενές μήνυμα στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας τα ΜΜΕ ότι διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες για να μειώσουν το κύρος του.

Στο μήνυμά του, ο Τραμπ τόνισε ότι «κανείς πρόεδρος δεν έχει ποτέ εργαστεί τόσο σκληρά όσο εγώ», αναφέροντας πως έχει υποβληθεί σε «ιατρικές εξετάσεις μεγάλης διάρκειας, διεξοδικές και πολύ εκνευριστικές». Υπογράμμισε επίσης ότι διακρίθηκε σε γνωστικές εξετάσεις, τις οποίες, όπως ισχυρίστηκε, δεν είχαν περάσει οι προκάτοχοί του.

Η New York Times είχε δημοσιεύσει πρόσφατα άρθρο, όπου επισήμαινε ότι το καθημερινό πρόγραμμα του Τραμπ εμφανίζεται λιγότερο φορτωμένο σε σχέση με την πρώτη του θητεία και ότι φαίνεται να αποκοιμιέται κατά τη διάρκεια δημοσίων εκδηλώσεων. Ο Τραμπ απάντησε πως «το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί θα ήταν οι New York Times να σταματήσουν να κυκλοφορούν».

Σε δήλωσή της προς το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εκπρόσωπος της εφημερίδας, Νικόλ Τέιλορ, σημείωσε ότι «οι Αμερικάνοι έχουν δικαίωμα σε εις βάθος δημοσιογραφία και τακτικές ενημερώσεις σχετικά με την υγεία των αξιωματούχων που εκλέγουν». Πρόσθεσε ότι η εφημερίδα επιδεικνύει το ίδιο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και για τη ζωτικότητα του Τραμπ, όπως και για τους προκατόχους του.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Τραμπ είχε επικρίνει έντονα τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν, για ζητήματα υγείας, ενώ σε πρόσφατη ομιλία του στην Πενσιλβάνια χαρακτήρισε τον πρώην πρόεδρο «κοιμισμένο». Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι «όταν θα κόψω ταχύτητα, θα το γνωρίζω, όμως αυτό δεν είναι επί του παρόντος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλία Μερτς-Τραμπ για την εκεχειρία στο Ιράν

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο Τραμπ, συζητώντας για κατάπαυση του πυρός στον Περσικό Κόλπο και διπλωματικές προσπάθειες στα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Καταιγισμός συνεντεύξεων με απειλές κατά του Ιράν

Ο Τραμπ έδωσε επτά τηλεφωνικές συνεντεύξεις, απειλώντας το Ιράν με κυρώσεις και στρατιωτική δράση, ενώ ανακοίνωσε συνέντευξη Τύπου για πιθανή διάσωση Αμερικανού πιλότου στο Ιράν, χαρακτηρίζοντας το συμβάν «πασχαλινό θαύμα».
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ καλεί τους οπαδούς του να μποϊκοτάρουν τον Σπρίνγκστιν

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τους υποστηρικτές του να μποϊκοτάρουν τις συναυλίες του Μπρους Σπρίνγκστιν, χαρακτηρίζοντάς τον "μέτριο" και "ξερό δαμάσκηνο", ενώ τόνισε πως πάσχει από "σύνδρομο διαταραχής κατά του Τραμπ".
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Έκρινε αντισυνταγματικό το διάταγμα Τραμπ για τα δημόσια δίκτυα

Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε παράνομη την απόφαση Τραμπ να διακόψει τη χρηματοδότηση του NPR και του PBS. Το εκτελεστικό διάταγμα ακολουθούσε την κατάργηση χρηματοδότησης 1,1 δισ. δολαρίων για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Ντόναλντ Τραμπ Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Αποστολή πλωτού νοσοκομείου από ΗΠΑ στη Γροιλανδία

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε συνεργασία με τον κυβερνήτη Λουιζιάνα, Τζεφ Λάντρι, για την αποστολή πλωτού νοσοκομείου στη Γροιλανδία, στηρίζοντας άρρωστους κατοίκους του νησιού. Το σχέδιο παρουσιάστηκε στο Truth Social.