ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Μαρία Κορίνα Ματσάδο συγκέντρωση

Ματσάδο: Δεν θα εξοριστεί μετά το Νομπέλ, λέει πρώην σύμβουλός της

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο δεν πρόκειται να παραμείνει στην εξορία μετά τη βράβευσή της, υπογράμμισε η στενή συνεργάτιδά της Μαγκάλι Μέντα, διαψεύδοντας κάθε τέτοιο ενδεχόμενο λίγο πριν την τελετή απονομής του Νόμπελ Ειρήνης.

Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Μαρία Κορίνα Ματσάδο, δεν προτίθεται να παραμείνει στην εξορία μετά την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, σύμφωνα με δηλώσεις της πρώην διευθύντριας της προεκλογικής της εκστρατείας.

Η Μαγκάλι Μέντα, στενή συνεργάτιδα της Ματσάδο, ανέφερε σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα της αντιπολίτευσης ότι "Δεν υπάρχει πιθανότητα η Μαρία Κορίνα να μείνει στην εξορία". Τόνισε ότι είναι αδιανόητο για την ίδια να μην επιστρέψει στη Βενεζουέλα, παρομοιάζοντας το ενδεχόμενο με το να ζητείται από μια μητέρα να πάψει να αγαπάει τα παιδιά της.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα, ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας είχε προειδοποιήσει πως η Ματσάδο θα θεωρηθεί "φυγόδικη" εάν εγκαταλείψει τη χώρα για να παραλάβει το Νόμπελ.

Η τελετή απονομής συμπίπτει χρονικά με την ανάπτυξη ισχυρών αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Καραϊβική και με επιχειρήσεις των ΗΠΑ κατά πλοίων που φέρονται να εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Η Ματσάδο έχει εκφράσει τη στήριξή της στις αμερικανικές ενέργειες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, καταγγέλλει ότι στόχος των ΗΠΑ είναι η ανατροπή της κυβέρνησής του και η κατάληψη των πετρελαϊκών αποθεμάτων της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βενεζουέλα καλεί τον Ιρανό πρεσβευτή για «περιφρονητικά» σχόλια

Η Βενεζουέλα κάλεσε τον Ιρανό πρεσβευτή και του επέδωσε διαμαρτυρία για σχόλια του Ιρανού ΥΠΕΞ Αραγτσί, που χαρακτήρισε το Ιράν «όχι Βενεζουέλα» σε σχέση με διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, προκαλώντας ένταση.
Μαρία Κορίνα Ματσάδο συγκέντρωση
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Η Ματσάδο αρνείται διάλογο με την αμερικανόφιλη κυβέρνηση

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο, Νομπελίστρια Ειρήνης και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, τόνισε πως δεν θα συμμετέχει στον διάλογο μεταξύ αντιπολίτευσης και κυβέρνησης Ροδρίγκες που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ τον Αύγουστο.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Υπέρ αποπομπής του εισαγγελέα ΔΠΔ Καρίμ Χαν ψήφισαν τα μέλη

Η Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου αποφάσισε την αποπομπή του εισαγγελέα Καρίμ Χαν, έπειτα από καταγγελία για σεξουαλική επίθεση, με 82 ψήφους υπέρ. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και τη διαδικασία απόλυσής του.
Νικολάς Μαδούρο πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Στις 1 Ιουνίου 2027 η δίκη του Νικολάς Μαδούρο στη Νέα Υόρκη

Η δίκη του Νικολάς Μαδούρο για διακίνηση ναρκωτικών θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου 2027 στη Νέα Υόρκη, ενώ η σύζυγός του, Σίλια Φλόρες, κατηγορείται επίσης. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες εις βάρος τους.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ενισχύουμε τη συνεργασία Ελλάδας-Πορτογαλίας σε άμυνα και οικονομία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε τις δηλώσεις του με συλλυπητήρια για τα θύματα των σεισμών της Βενεζουέλας και τόνισε τις κοινές αξίες και τη στενή συνεργασία Ελλάδας-Πορτογαλίας, με έμφαση στην ευρωπαϊκή τους πορεία.