ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ζαΐρ Μπολσονάρου σε εκδήλωση
Ο Ζαΐρ Μπολσονάρου κατά τη διάρκεια επίσημης ομιλίας στη Βραζιλία.

Ο Μπολσονάρο στηρίζει τον πρωτότοκο γιο του για πρόεδρο το 2026

Ο Μπολσονάρο σκοπεύει να στηρίξει τον γιο του, Φλάβιο, ως υποψήφιο για την προεδρία στις εκλογές του 2026, σύμφωνα με το CNN Brasil. Η είδηση επηρέασε αρνητικά τις αγορές, με πτώση του νομίσματος και του χρηματιστηρίου.

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρο, εξέφρασε την πρόθεσή του να στηρίξει τον μεγαλύτερο γιο του, γερουσιαστή Φλάβιο Μπολσονάρο, ως υποψήφιο για την προεδρία στις εκλογές του 2026, σύμφωνα με δημοσίευμα του τηλεοπτικού δικτύου CNN Brasil.

Όπως αναφέρει το CNN Brasil, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές από το περιβάλλον της οικογένειας Μπολσονάρο, ο ακροδεξιός ηγέτης συζήτησε με τον γιο του για τα μελλοντικά σχέδια κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα γραφεία της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην Μπραζίλια, όπου εκτίει ποινή για οργάνωση πραξικοπήματος.

Η είδηση για τις προθέσεις του Μπολσονάρο είχε άμεσο αντίκτυπο στις αγορές της Βραζιλίας. Το βραζιλιάνικο νόμισμα υποχώρησε πάνω από 1,5% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, ενώ το χρηματιστήριο Bovespa σημείωσε πτώση 1,8%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EE–Mercosur: Εξαγωγικές ευκαιρίες και μέτρα προστασίας για Έλληνες αγρότες

Η συμφωνία ΕΕ-Mercosur ενισχύει τις ελληνικές εξαγωγές και την προστασία προϊόντων ΠΟΠ, ενώ διασφαλίζει τους αγρότες σε περίπτωση αιφνίδιας αύξησης εισαγωγών. Η Ελλάδα ψήφισε υπέρ, ενώ το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε μέτρα πρόσθετης προστασίας. Τι υποστηρίζει το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.
Λουίς Λούλα ντα Σίλβα
ΔΙΕΘΝΗ

O Λούλα συνομίλησε τηλεφωνικά με την προσωρινή πρόεδρο της Βενεζουέλας

Ο Λούλα επικοινώνησε τηλεφωνικά με την μεταβατική πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροδρίγκες, μετά την αμερικανική επιχείρηση στο Καράκας και τη σύλληψη Μαδούρο, ζητώντας επιβεβαίωση των πληροφοριών που κυκλοφορούν στα ΜΜΕ.
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Λούλα συνομίλησε τηλεφωνικά με την προσωρινή πρόεδρο της Βενεζουέλας

Ο Λούλα επικοινώνησε τηλεφωνικά με την μεταβατική πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροδρίγκες, μετά την αμερικανική επιχείρηση στο Καράκας και τη σύλληψη Μαδούρο, ζητώντας επιβεβαίωση των πληροφοριών που κυκλοφορούν στα ΜΜΕ.
Σύνορα Βραζιλίας Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε λατινοαμερικανικά κράτη και Ισπανία απορρίπτουν έλεγχο στη Βενεζουέλα

Έξι χώρες της Λατινικής Αμερικής και η Ισπανία καταδίκασαν τις απόπειρες ελέγχου της Βενεζουέλας μετά την επιχείρηση των ΗΠΑ, εκφράζοντας ανησυχία για τη σταθερότητα και τους στρατηγικούς πόρους της χώρας.
Λούλα ντα Σίλβα ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Λούλα: Καταγγέλλει παραβίαση κυριαρχίας της Βενεζουέλας από τις ΗΠΑ

Ο Λούλα καταδίκασε τη «σοβαρή παραβίαση της κυριαρχίας» της Βενεζουέλας μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς και τη σύλληψη Μαδούρο, ζητώντας διεθνή αντίδραση από τον ΟΗΕ και προειδοποιώντας για απειλή στην ειρήνη της περιοχής.