ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
Σημαίες Ουκρανίας και Ρωσίας σε τραπέζι διαπραγμάτευσης με έγγραφα.

Ουκρανός διαπραγματευτής Ουμέροφ σε Βρυξέλλες και μετά ΗΠΑ

Ο Ουκρανός διαπραγματευτής Ρουστέμ Ουμέροφ θα συναντηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες με συμβούλους ασφαλείας Ευρωπαίων ηγετών και στη συνέχεια θα μεταβεί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Ζελένσκι.

Ο ανώτατος διαπραγματευτής της Ουκρανίας, Ρουστέμ Ουμέροφ, πραγματοποιεί σήμερα συνομιλίες στις Βρυξέλλες με συμβούλους εθνικής ασφαλείας Ευρωπαίων ηγετών, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος μέσω της εφαρμογής Telegram, «Ουκρανοί εκπρόσωποι θα ενημερώσουν τους συναδέλφους τους στην Ευρώπη για το τι είναι γνωστό μετά τις επαφές που είχε χθες η αμερικανική πλευρά στη Μόσχα, και θα συζητήσουν επίσης το ευρωπαϊκό τμήμα της απαραίτητης αρχιτεκτονικής ασφαλείας».

Πηγή με γνώση της υπόθεσης δήλωσε στο Reuters ότι ο Ρουστέμ Ουμέροφ αναμένεται να έχει συνομιλίες με Ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες σήμερα και ενδέχεται στη συνέχεια να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για πρόσθετες συναντήσεις.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιστρέφει στο Κίεβο, μετά από επίσκεψη σε Παρίσι και Δουβλίνο στο πλαίσιο ταξιδιού του στην Ευρώπη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Οι συνομιλίες για την Ουκρανία υπό ΗΠΑ φτάνουν σε αδιέξοδο

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, Άντριι Σιμπίχα, δήλωσε ότι οι συνομιλίες για την ειρήνη μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας υπό τις ΗΠΑ εξαντλούνται και η ευρωπαϊκή συμμετοχή μπορεί να δώσει νέα ώθηση, ενώ η Ουκρανία ζητά και συνάντηση ηγετών.
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η πίεση από ΗΠΑ και ΕΕ θα κρίνει το τέλος του πολέμου

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι το τέλος του πολέμου εξαρτάται από την πίεση ΗΠΑ-ΕΕ προς τον Πούτιν. Τόνισε ότι η Ρωσία δεν έχει πετύχει τον στόχο της, ενώ εξέφρασε διάθεση για συνομιλίες και άνοιγμα σε συμβιβασμό για τα εδαφικά ζητήματα.
Ηνωμένα Έθνη Γενεύη
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαίοι στις συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας-ΗΠΑ στη Γενεύη

Στη Γενεύη βρίσκονται αντιπρόσωποι από Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία για νέο γύρο διαπραγματεύσεων Ρωσίας-Ουκρανίας-ΗΠΑ, όπως δήλωσαν διπλωματικές πηγές. Προγραμματίζονται συναντήσεις στο περιθώριο των συνομιλιών.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Αρνητική η ευρωπαϊκή συμμετοχή στις συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας

Το Κρεμλίνο δήλωσε πως η ευρωπαϊκή συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις για το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία δεν είναι θετική και σημείωσε πως η Μόσχα δεν έχει ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των συνομιλιών στο Βερολίνο.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: «Απαράδεκτη» η αμερικανική πρόταση για τα «παγωμένα» ρωσικά κεφάλαια

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το αμερικανικό σχέδιο αξιοποίησης ρωσικών κεφαλαίων για την Ουκρανία και απέρριψε πρόσθετη ευρωπαϊκή συνεισφορά. Ελπίζει σε πρόοδο στη Γενεύη και επιρρίπτει ευθύνες στη Ρωσία.